Germania interzice principalul site al extremei stânga

Germania interzice principalul site al extremei stânga

Ministerul de Interne al Germaniei a anunțat vineri interzicerea principalei platforme de internet a extremei stânga din această țară și confiscarea unor arme albe în timpul unei percheziții, măsuri ce urmează violențelor care au avut loc în marja celui mai recent summit G20, informează AFP.

Desfășurând percheziții în birourile site-ului linksunten.indymedia.org de la Freiburg (sud-vest), anchetatorii germani au descoperit cuțite, bastoane, bucăți de țevi și praștii, a precizat ministrul de interne german Thomas de Maiziere, apropiat al cancelarului federal conservator Angela Merkel care va candida la finalul lui septembrie pentru un al patrulea mandat.

'Continuarea exploatării acestui site este, începând de acum, o infracțiune penală', a declarat ministrul, care dorește să-i 'combată în mod dur pe extremiștii de stânga ce pot fi violenți în Germania'.

Potrivit lui Thomas de Maiziere, Indymedia este scena 'aproape cotidiană' a unor afirmații pline de ură, de propagandă și chiar 'asistență concretă' pentru comiterea de infracțiuni, de exemplu prin discutarea modului în care se fac cocktailuri Molotov sau salutând incendierea mașinii unui responsabil al poliției, în fața locuinței acestuia.

Forumul a fost cu precădere activ în timpul summitului G20 organizat la începutul lui iulie, la Hamburg (nord), servind la organizarea manifestațiilor, barajelor, dar și a violențelor din marja reuniunii oficiale.

Înființat în 2009, Indymedia a devenit platforma de internet cea mai frecventată de extrema stângă și le permite utilizatorilor să posteze în mod anonim. Astfel, un contributor anonim a livrat de exemplu, în mai 2016, datele personale — inclusiv adresele și numerele de telefon — a peste 2.000 de participanți la congresul partidului populist de dreapta Alternativa pentru Germania (AfD).

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Iub, te-am regulat cum trebuie?” / Dragnea, încornorat ca ultimul gușfarete

2 Zvon...

3 AUDIO Profesorul Cordoș, înregistrat când înapoiază mita după trei luni de la decesul pacientului

4 Cel mai bogat israelian, miliardarul Beny Steinmetz, a fost reținut în Grecia. El este condamnat definitiv în …

5 VIDEO „Vino peste mine! Fără mandat îți înfig furci și topoare în inimă” / Interlopul Glonț, săltat de mascați