Germania: Landul nordic Schleswig-Holstein anunţă restricţii de călătorie pentru patru districte din Berlin

Germania: Landul nordic Schleswig-Holstein anunţă restricţii de călătorie pentru patru districte din Berlin

Landul Schleswig-Holstein din nordul Germaniei a impus restricţii de călătorie pentru patru districte din Berlin, din cauza ratei în creştere a cazurilor de infectare cu coronavirus, transmite dpa.

Luni, autorităţile din Schleswig-Holstein au adăugat districtul berlinez Tempelhof-Schoeneberg pe lista zonelor cu risc ridicat, după ce în weekend dăduse alarma în privinţa districtelor Mitte, Neukoelln şi Friedrichshain-Kreuzberg.

În consecinţă, oricine călătoreşte în Schleswig-Holstein din aceste focare va trebui să se supună unei carantine de 14 zile, cu opţiunea de a ieşi din izolare mai devreme dacă poate prezenta două rezultate negative la teste.

Potrivit Institutului Robert Koch, cele patru districte berlineze au avut rate de infectare de peste 50 de cazuri la 100.000 de locuitori pe o perioadă de şapte zile, un indicator-cheie în Germania, unde autorităţilor regionale le revine responsabilitatea răspunsurilor la focare localizate de când măsurile de izolare la nivel naţional au fost ridicate treptat începând din mai.

Restricţiile au putea aduce anularea vacanţelor pe litoralul pitoresc din Schleswig-Holstein.

Ratele ridicate de infectare din districtele capitalei federale au provocat o dezbatere în landul Brandenburg, din jurul Berlinului, cu privire la posibile restricţii. Regiunea este preponderent rurală şi o destinaţie populară printre berlinezii dornici de o ieşire în afara oraşului. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Nu arată rău nici ea! / Reacția englezoaicei părăsite pentru o ucraineancă refugiată

2 Imagini care dau fiori soldaților ruși

3 De citit! / Replica unui grup de economiști ucraineni la afirmațiile lui Noam Chomsky despre războiul dintre Rusia și Ucraina

4 VIDEO Priviți, rușii aveau doar 10 bucăți, acum au mai rămas 9....

5 Interesante amănunte...