Germania: Liderul filialei de tineret, ales secretar general al CDU la vârsta de 33 de ani

Germania: Liderul filialei de tineret, ales secretar general al CDU la vârsta de 33 de ani

Paul Ziemiak, liderul filialei de tineret a CDU, a fost ales sâmbătă secretar general al acestei formaţiuni conservatoare, în cadrul unui congres al partidului care are loc în oraşul Hamburg din nordul Germaniei, relatează DPA.

Ziemiak, care a devenit parlamentar CDU după alegerile din 2017 şi a condus filiala de tineret a CDU din 2014, a fost ales în al doilea cel mai important post din partid cu 62,8% din voturile celor circa 1.000 de delegaţi prezenţi la conferinţă.

Desemnarea sa vine la o zi după ce Annegret Kramp-Karrenbauer, o aliată veche a cancelarului Angela Merkel, a câştigat alegerile pentru şefia partidului. Merkel s-a aflat 18 ani la conducerea CDU.

Asigurarea şefiei CDU reprezintă un pas major spre postul de cancelar odată ce mandatul Angelei Merkel se va încheia în 2021.

Annegret Kramp-Karrenbauer şi-a justificat alegerea lui Paul Ziemiak pentru postul de secretar general spunând că politicianul de 33 de ani va putea să atragă mai bine tinerii pentru a se alătura CDU.

Paul Ziemiak, născut în Polonia, se consideră un patriot şi un conservator clasic şi a spus că va milita pentru o înnoire a CDU "cu un drum clar şi un discurs clar - trebuie să film partidul care sprijină statul de drept".

Alegerea lui Ziemiak de către Kramp-Karrenbauer este văzută în bună măsură ca o încercare de a evita o diviziune în partid după o cursă pentru şefia formaţiunii pe care a câştigat-o în faţa a doi contracandidaţi mai conservatori: Friedrich Merz, avocat milionar specializat în domeniul 'corporate', şi ministrul sănătăţii Jens Spahn.

În vârstă de 56 de ani, Annegret Kramp-Karrenbauer, fostă şefă de guvern de land, a fost numită 'mini-Merkel' în cursa pentru acest post, din cauza stilului său politic centrist şi pragmatic şi reputaţiei sale de fidelă a cancelarului.

"Oamenii mă consideră 'mini', o copie (...), dar pot să vă spun că sunt aici pe picioarele mele, aşa cum m-a format viaţa, şi sunt mândră de asta", a spus ea sâmbătă în faţa delegaţilor. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Cel mai prost interlop din România! / El este dobitocul arestat după ce și-a uitat pistolul în cabina de p…

2 Așa o fi?

3 Așa o fi? Atât de grav?

4 Citiți și voi ce scrie judecătoarea României la CEDO despre ministrul Justiției!

5 Se strânge lațul / Live Science: Cercetătorii au recuperat secvențe genetice ale coronavirusului șterse în secre…