Germania: Noul lider al CDU face apel la unitate în faţa duşmanilor democraţiei

Germania: Noul lider al CDU face apel la unitate în faţa duşmanilor democraţiei

Armin Laschet, liderul nou ales al Uniunii Creştin-Democrate germane (CDU), a promis sâmbătă că va dialoga cu toate formaţiunile politice democratice din ţară, subliniind că sunt vremuri în care democraţii trebuie să fie uniţi, relatează Reuters.

"În special în zilele pe care le trăim astăzi în lume, expresia este mai actuală decât oricând", a spus Laschet, făcând referire la versurile imnului naţional.

"Să luptăm împreună pentru aceste principii împotriva tuturor celor care vor să le pună în pericol", a adăugat el.

Armin Laschet, care are 59 de ani şi este premierul celui mai populat land german, Renania de nord - Westfalia, câştigă prima convenţie digitală a CDU din istorie şi se înscrie astfel în cursa pentru obţinerea candidaturii la postul de cancelar al Germaniei.

Deşi în mod tradiţional liderul CDU este şi candidatul comun al CDU şi al aripii sale bavareze, (CSU, Uniunea Creştin Socială) la postul de cancelar, iar Laschet, fiu de miner şi apropiat de Angela Merkel, pare bine poziţionat să-i succeadă acesteia la şefia executivului federal, cursa pentru asigurarea acestei candidaturi nu va fi uşoară, notează dpa.

Doi alţi posibili candidaţi s-au profilat până acum, între care Markus Soeder, liderul CSU şi premierul Bavariei.

O decizie privind candidatul comun la cancelarie al CDU-CSU este aşteptată în martie, decizie ce ar putea fi determinantă pentru peisajul politic german şi european, mai consemnează dpa, amintind că în Germania au loc în următoarele luni o serie de alegeri regionale, iar în septembrie un scrutin legislativ naţional care va stabili cine va fi succesorul lui Merkel.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Zvonuri...

2 Urlă Orban că i-au luat „dușmanii” partidul? Nu, știe că dosarele de la DNA ale Camarilei vor ieși pe piață cu…

3 Așa o fi?

4 Un nou cal troian al Rusiei? / Dezvăluiri despre cel care ar putea produce marele șoc în Europa câștigând președ…

5 Așa e! Aceste două cocini ar trebui închise! Iar imbecilii care i-au intoxicat pe români detestați public