Germania: Reforma forţelor armate nu a făcut progrese reale (raport)

Germania: Reforma forţelor armate nu a făcut progrese reale (raport)

Reforma armatei germane nu a făcut progrese reale, a afirmat într-un raport anual dat publicităţii marţi de comisarul parlamentar pentru forţele armate, Hans-Peter Bartels, relatează DPA.

"Date fiind costurile enorme pe care le suportă contribuabilii germani pentru forţele lor armate, Bundeswehr-ul ca întreg este în mod notabil abia operaţional", a scris el în raport.

"Alte armate de dimensiuni comparabile au un raport mai bun în ceea ce priveşte personalul militar necesar pentru a susţine şi aproviziona un soldat combatant", a adăugat el.

Hans-Peter Bartels susţine că aceleaşi preocupări privind armata germană apar din nou şi din nou: prea puţin echipament, prea puţin personal şi prea multă birocraţie.

"Fără reforme interne, redresarea va eşua", a avertizat el în cadrul unei conferinţe de presă la Berlin.

În prezent, peste 20.000 de posturi sunt vacante. În termeni de echipament, Ministerul Apărării însuşi a informat că "până acum nu a fost posibil să ameliorăm semnificativ gradul de pregătire pentru desfăşurare al sistemelor de armament majore".

Procesul de achiziţii încă foarte lent este de asemenea un motiv de preocupare.

Bartels susţine că acest lucru nu este provocat de lipsa de angajament a personalului Bundeswehr, ci de "structurile din cadrul autorităţilor care par să fi devenit disfuncţionale" şi cărora frecvent le lipseşte competenţa, precum şi de criza de personal din sectorul industrial.

Cauzele, problemele şi posibilele soluţii sunt cunoscute de multă vreme, potrivit comisarului parlamentar german pentru forţele armate.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Când m-a sunat Bro să mă întrebe dacă accept să apar topless în filmul lui, am zis „Da” fără să mă gândesc la nimic”

2 Zodiile cele mai loiale în dragoste: îți vor fi alături la bine și la rău. Ce nativ este cel mai bun partener de viață

3 Ce mesaj a transmis Nelu Cortea după eliminarea lui Cătălin Scărlătescu și Doinei Teodoru din America Express

4 „Mă uit în jos și îmi place ceea ce văd!”

5 Ce se află dincolo de moarte. Mărturia unui bărbat căruia i s-a oprit inima