Germania: Reforma forţelor armate nu a făcut progrese reale (raport)

Germania: Reforma forţelor armate nu a făcut progrese reale (raport)

Reforma armatei germane nu a făcut progrese reale, a afirmat într-un raport anual dat publicităţii marţi de comisarul parlamentar pentru forţele armate, Hans-Peter Bartels, relatează DPA.

"Date fiind costurile enorme pe care le suportă contribuabilii germani pentru forţele lor armate, Bundeswehr-ul ca întreg este în mod notabil abia operaţional", a scris el în raport.

"Alte armate de dimensiuni comparabile au un raport mai bun în ceea ce priveşte personalul militar necesar pentru a susţine şi aproviziona un soldat combatant", a adăugat el.

Hans-Peter Bartels susţine că aceleaşi preocupări privind armata germană apar din nou şi din nou: prea puţin echipament, prea puţin personal şi prea multă birocraţie.

"Fără reforme interne, redresarea va eşua", a avertizat el în cadrul unei conferinţe de presă la Berlin.

În prezent, peste 20.000 de posturi sunt vacante. În termeni de echipament, Ministerul Apărării însuşi a informat că "până acum nu a fost posibil să ameliorăm semnificativ gradul de pregătire pentru desfăşurare al sistemelor de armament majore".

Procesul de achiziţii încă foarte lent este de asemenea un motiv de preocupare.

Bartels susţine că acest lucru nu este provocat de lipsa de angajament a personalului Bundeswehr, ci de "structurile din cadrul autorităţilor care par să fi devenit disfuncţionale" şi cărora frecvent le lipseşte competenţa, precum şi de criza de personal din sectorul industrial.

Cauzele, problemele şi posibilele soluţii sunt cunoscute de multă vreme, potrivit comisarului parlamentar german pentru forţele armate.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Dovada măcelului din Ucraina / Ultimul a fost produs în 1961! / Da, Rusia chiar a scos de la „naftalină” depășitele tancuri sovietice T-62

2 „Unde-s şobolanii în timp ce cei săraci luptă şi mor pentru Ucraina? Au fugit în ţări străine cu tot cu bogăţiile furate în Ucraina?”

3 ULTIMA ORĂ Prima evaluare independentă a pierderilor suferite de ruși în Ucraina!

4 Sunt „carne de tun”? / Soldații din „republicile populare” protestează contra comandanților ruși

5 Ucrainenii l-au ucis pe „comandantul Tik Tok”