Germania: Reuniune a cancelarului Merkel cu liderii landurilor în contextul epidemiei de coronavirus

Germania: Reuniune a cancelarului Merkel cu liderii landurilor în contextul epidemiei de coronavirus

Cancelarul german Angela Merkel şi liderii landurilor federale vor avea joi o reuniune la Berlin în contextul epidemiei de coronavirus, care pune la încercare sistemul federal de împărţire a puterilor, transmite dpa.

La reuniune sunt aşteptaţi să participe toţi liderii celor 16 landuri, cu excepţia lui Winfried Kretschmann (Verzii), care conduce din partea Verzilor guvernul regional din Baden-Wuerttemberg (sud-vest). Kretschmann va absenta pentru că a intrat în contact cu o persoană testată pozitiv la noul coronavirus, a comunicat guvernul regional de la Stuttgart.

Potrivit bilanţului oficial, Germania a confirmat până acum 1.567 cazuri de infectare cu noul coronavirus. S-au înregistrat trei decese, toate în landul vestic Renania de Nord - Westfalia.

Baden-Wuerttemberg şi Bavaria, cu care se învecinează, sunt şi ele confruntate cu sute de cazuri de infectare.

Potrivit sistemului federal german, landurilor le revine să aplice recomandarea executivului central în privinţa reacţiei la epidemia de coronavirus, măsura avută în vedere fiind anularea tuturor adunărilor publice cu peste 1.000 de participanţi.

Unele regiuni au reacţionat mai rapid decât altele, autorităţile din oraşul-stat Berlin fiind criticate pentru că au anunţat iniţial că meciul de fotbal între echipele Union Berlin şi Bayern Munchen se va disputa sâmbătă cu spectatori.

Toate meciurile din Bundesliga, campionatul german de fotbal, se desfăşoară de acum cu porţile închise.

'Federalismul nu înseamnă să fie pasată responsibilitatea, ci ca fiecare să-şi asume responsabilitatea în zona sa', a subliniat miercuri cancelarul Merkel într-o conferinţă de presă. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...