Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Germania revizuiește numărul de migranți care au intrat în țară în 2015 de la 1,1 milioane la 890.000

Numărul de migranți care au intrat în Germania în 2015 a fost revizuit în scădere de la 1,1 milioane la 890.000, a declarat vineri ministrul de interne german Thomas de Maiziere, relatează DPA.

Ministrul a declarat că cifra inițială a fost mai mare din cauza faptului că solicitanții de azil s-au înregistrat adesea în mai multe locuri și că mulți dintre ei fie s-au mutat în alte țări europene fie s-au întors în țările de origine.

Sistemul de înregistrare a solicitanților de azil din Germania a fost adesea criticat pentru că nu a înregistrat în mod corespunzător numărul de migranți care sosesc din țări precum Siria, Afganistan și Irak.

Din cifra totală pentru anul trecut, 820.000 s-au înregistrat efectiv ca solicitanți de azil, 50.000 au plecat după înregistrare și 20.000 sunt minori neînsoțiți, care încă nu au depus o cerere de azil, a precizat ministrul de interne, Thomas de Maiziere, în cadrul unei conferințe de presă, relatează AFP.

'Această cifră (890.000) rămâne foarte ridicată. Datorită unui efort enorm, am depășit în mare măsură această provocare' de primire a refugiaților, a mai spus Maiziere.

Sosirea unui număr atât de mare de migranți în 2015, un record, a supus administrația responsabilă cu solicitările de azil la o presiune uriașă și a întors o parte din opinia publică germană împotriva cancelarului Angela Merkel și a guvernului său de coaliție, care au deschis porțile țării pentru refugiați în urmă cu un an.

'Suntem de acord că această situație nu se poate repeta', a avertizat ministrul.

'Acesta este motivul pentru care am luat numeroase măsuri la nivel național, european și internațional pentru a reduce în mod semnificativ și durabil numărul viitorilor solicitanți de azil, în timp ce ne onorăm responsabilitățile noastre umanitare', a adăugat el.

Astfel, la data de 21 septembrie, Germania a înregistrat numai 210.000 solicitanți de azil în 2016, a precizat ministrul de interne, salutând totodată faptul că 'acțiunile luate au avut efect'.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Țiriac, cu PSD până la capăt! Nu s-a lăsat până nu i-a plasat pe Dăncilă și Teodorovici lângă Halep!

2 VIDEO halucinant cu Dăncilă și Alex Dima de la ProTV! Oameni buni, ascultați-o cum se rățoiește, dobitoaca!

3 VIDEO Imagini-ȘOC cu Dăncilă la Strasbourg vorbind în fața sălii goale! Doar vecinul Băsescu s-a dus s-o ascul…

4 RoMAFIA Ca orice pesedist jegos, Grindeanu și-a tras „cărniță de fotomodel” pe banii noștri.

5 MUIE PSD de la Bruxelles! Nominalizarea lui Pașcu pentru un post de comisar(chiar și fără portofoliu)s-a BLOCA…

recomandări

Te ia DNA: Gavrila Laurentiu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Video incredibil cu un elefant surprins strângând gunoiul