Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Germania se așteaptă să primească încă 2,5 milioane de imigranți până în 2020

Germania ar putea primi încă 2,5 milioane de imigranți până în anul 2020, a anunțat joi cotidianul Suddeutsche Zeitung, care citează estimări ale Ministerului Economiei german, potrivit DPA.

Prognoza a fost aprobată de guvernul german și se bazează pe o estimare medie anuală de 500.000 de sosiri în perioada 2016 — 2020, ceea ce ar însemna 2,5 milioane de persoane în intervalul amintit, care împreună cu cei 1,1 milioane de refugiați și migranți sosiți în Germania anul trecut ar duce la un total de 3,6 milioane de persoane.

Numărul mare de imigranți ajunși anul trecut în Germania a pus la grea încercare capacitatea de organizare și a născut o dezbatere intensă despre posibilitatea de a integra atât de multe persoane, în acest context partidele populiste din Europa urcând semnificativ în sondajele de opinie.

Parlamentarii germani urmează să supună la vot un set de noi măsuri vizând reducerea numărului de migranți care cer azil în Germania, adaugă DPA.

Ca urmare a restricțiilor instituite de Austria, statele aflate pe ruta balcanică parcursă de migranții ce doresc să ajungă în vestul Europei, respectiv Macedonia, Serbia, Croația și Slovenia, se confruntă acum cu o presiune migratorie sporită la granițe, iar un număr tot mai mare de migranți încearcă să pătrundă pe teritoriul ungar trecând gardul de sârmă ghimpată ridicat la granițele Ungariei cu Serbia și Croația.

Începând de duminică, Macedonia oprește la granița cu Grecia toți migranții care nu provin din Siria sau Irak, iar cei care sunt lăsați să treacă sunt verificați minuțios, astfel că mii de migranți sunt în prezent blocați pe teritoriul Greciei.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Dan Barna, ÎNGROPAT de RISE Project: A folosit aceleași scheme ca Dragnea!

2 DOCUMENT / Lovitură de teatru în Dosarul Vâlcov!

3 Ce vremuri...Însă, la unii, coafura rezistă...

4 BREAKING Savonea NU a reușit s-o impună pe procuroarea PSD la Secția Specială nici a 7-a oară!

5 Ultima MUIE dată de Guvernul Dăncilă României! O petardă PSD numită secretar de stat la ministerul Justiției!

recomandări

Te ia DNA: Cristi Bâgiu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cum arată zona Fukushima la câțiva ani după dezastru