Germania se așteaptă să primească încă 2,5 milioane de imigranți până în 2020

Germania ar putea primi încă 2,5 milioane de imigranți până în anul 2020, a anunțat joi cotidianul Suddeutsche Zeitung, care citează estimări ale Ministerului Economiei german, potrivit DPA.

Prognoza a fost aprobată de guvernul german și se bazează pe o estimare medie anuală de 500.000 de sosiri în perioada 2016 — 2020, ceea ce ar însemna 2,5 milioane de persoane în intervalul amintit, care împreună cu cei 1,1 milioane de refugiați și migranți sosiți în Germania anul trecut ar duce la un total de 3,6 milioane de persoane.

Numărul mare de imigranți ajunși anul trecut în Germania a pus la grea încercare capacitatea de organizare și a născut o dezbatere intensă despre posibilitatea de a integra atât de multe persoane, în acest context partidele populiste din Europa urcând semnificativ în sondajele de opinie.

Parlamentarii germani urmează să supună la vot un set de noi măsuri vizând reducerea numărului de migranți care cer azil în Germania, adaugă DPA.

Ca urmare a restricțiilor instituite de Austria, statele aflate pe ruta balcanică parcursă de migranții ce doresc să ajungă în vestul Europei, respectiv Macedonia, Serbia, Croația și Slovenia, se confruntă acum cu o presiune migratorie sporită la granițe, iar un număr tot mai mare de migranți încearcă să pătrundă pe teritoriul ungar trecând gardul de sârmă ghimpată ridicat la granițele Ungariei cu Serbia și Croația.

Începând de duminică, Macedonia oprește la granița cu Grecia toți migranții care nu provin din Siria sau Irak, iar cei care sunt lăsați să treacă sunt verificați minuțios, astfel că mii de migranți sunt în prezent blocați pe teritoriul Greciei.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Informație / Luni se declanșează operațiunea de curățare a României de PSD. Vin vremuri noi, oameni buni

2 Gata? Țiitoarea lui Dragnea a renunțat la inelul de logodnă și s-a vopsit blondă

3 „Revoluționarul” Nicolicea, indemnizație de 1.800 de lei. Veteran de război, 560 lei pe lună

4 Ce mai caută pesedista Savonea în CSM?

5 PNL a devansat Alianţa USR-PLUS în Bucureşti. PSD, spre prăpastie

recomandări

Te ia DNA: Mircea Man

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Tipul ăsta coboară un baraj vertical cu bicicleta