Germania trebuie să explice administrației Trump cum funcționează UE (oficial german)

Germania trebuie să explice administrației Trump cum funcționează UE (oficial german)

Cercul de apropiați al președintelui american Donald Trump are puține cunoștințe despre Uniunea Europeană (UE), iar Germania trebuie să explice cum funcționează cel mai mare bloc comercial din lume, a declarat joi coordonatorul guvernului german pe probleme transatlantice, relatează Reuters.

După discuții cu oficiali de rang înalt la Casa Albă, Juergen Hardt a declarat pentru cotidianul Der Tagesspiegel că noua administrație americană pare că dorește să încheie acorduri comerciale bilaterale cu state membre ale UE.

'Trebuie mai întâi să clarificăm faptul că problemele comerciale nu sunt o chestiune națională, ci țin de competența UE', a declarat Hardt, adăugând că oficialii germani mai au încă multe de explicat noilor lor omologi americani.

'Impresia mea este că informațiile despre modul în care funcționează UE nu sunt foarte pronunțate — cel puțin în cercul de apropiați al lui Trump', a adăugat el.

Mai înainte, revista americană World Trade Online a scris că mai multe state membre ale UE au respins solicitări din partea administrației Trump pentru negocierea unor acorduri bilaterale.

Juergen Hardt a precizat că noua administrație americană a arătat un mare interes în dialogul cu Germania, subliniind că delegația SUA planificată să meargă la Conferința de Securitate de la Munchen din 17-19 februarie va fi mai mare decât în trecut. 'E un semn bun', a spus oficialul german.

Coordonatorul pe probleme transatlantice le-a cerut tuturor statelor membre ale UE să vorbească într-o singură voce și să acționeze în mod concertat pe probleme de politică majore. 'Acest lucru ar trebui să contribuie la creșterea gradului de acceptare a UE la Washington', a mai spus Hardt.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...