Germania: Un tribunal federal menține condamnarea la 14 ani de închisoare împotriva agresorului candidatei pro-refugiați la primăria Koln

Germania: Un tribunal federal menține condamnarea la 14 ani de închisoare împotriva agresorului candidatei pro-refugiați la primăria Koln

Curtea federală de Justiție din Karlsruhe a menținut luni condamnarea la 14 ani de închisoare împotriva bărbatului care a înjunghiat-o pe Henriette Reker, cu o zi înainte ca aceasta să fie aleasă primar al orașului Koln, transmite DPA.

Tribunalul federal a respins apelul înaintat de Frank S., condamnat de o instanță din Dusseldorf în luna iulie pentru tentativă de omor împotriva Henriettei Reker.

Inculpatul, un șomer în vârstă de 44 de ani, a recunoscut că a atacat-o pe dna Reker din cauza poziției acesteia în favoarea refugiaților, dar a negat că ar fi intenționat să o ucidă.

Agresorul era cunoscut de autorități pentru activitățile sale în mediile de extremă dreapta în anii 1990, presa germană scriind că bărbatul a făcut parte dintr-o mișcare neonazistă.

La momentul atacului, Reker răspundea din partea primăriei de organizarea primirii refugiaților în oraș. Candidată independentă susținută de Uniunea Creștin-Democrată (CDU), de Verzi și de Partidul Liber Democrat (FDP), Reker a făcut din integrarea solicitanților de azil o temă cheie în programul său electoral.

În urma rănilor suferite, Henriette Reker a fost plasată în comă indusă. Ea și-a preluat mandatul la cinci zile după agresiune, pe când se afla încă în spital.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Fosta țiitoare a lui Dragnea s-a combinat cu fostul patron de la Sensiblu

2 VIDEO „Nu mai are fiere, splină, o parte din ficat, coastele i-au pătruns în plămâni” / Patru polițiști de la SAS, reținuți după ce au bătut un bărbat c…

3 Hopa! Soldații ruși și-au creat pe Telegram o „scorbură” pe care Kremlinul nu o poate controla

4 Așa o fi?

5 Ăsta e, probabil, cel mai prost soldat rus! Priviți ce-a făcut după jefuirea unei case din Irpin