Germania: Un tribunal federal menține condamnarea la 14 ani de închisoare împotriva agresorului candidatei pro-refugiați la primăria Koln

Germania: Un tribunal federal menține condamnarea la 14 ani de închisoare împotriva agresorului candidatei pro-refugiați la primăria Koln

Curtea federală de Justiție din Karlsruhe a menținut luni condamnarea la 14 ani de închisoare împotriva bărbatului care a înjunghiat-o pe Henriette Reker, cu o zi înainte ca aceasta să fie aleasă primar al orașului Koln, transmite DPA.

Tribunalul federal a respins apelul înaintat de Frank S., condamnat de o instanță din Dusseldorf în luna iulie pentru tentativă de omor împotriva Henriettei Reker.

Inculpatul, un șomer în vârstă de 44 de ani, a recunoscut că a atacat-o pe dna Reker din cauza poziției acesteia în favoarea refugiaților, dar a negat că ar fi intenționat să o ucidă.

Agresorul era cunoscut de autorități pentru activitățile sale în mediile de extremă dreapta în anii 1990, presa germană scriind că bărbatul a făcut parte dintr-o mișcare neonazistă.

La momentul atacului, Reker răspundea din partea primăriei de organizarea primirii refugiaților în oraș. Candidată independentă susținută de Uniunea Creștin-Democrată (CDU), de Verzi și de Partidul Liber Democrat (FDP), Reker a făcut din integrarea solicitanților de azil o temă cheie în programul său electoral.

În urma rănilor suferite, Henriette Reker a fost plasată în comă indusă. Ea și-a preluat mandatul la cinci zile după agresiune, pe când se afla încă în spital.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina