Germania: Vastă operaţiune împotriva traficului de migranţi aduşi din Vietnam via Slovacia

Germania: Vastă operaţiune împotriva traficului de migranţi aduşi din Vietnam via Slovacia

Poliţia federală germană a întreprins luni dimineaţă percheziţii în mai multe oraşe în cadrul unei operaţiuni de combatere a traficului de migranţi în formă organizată, transmite dpa.

La ora locală 06.00 (04.00 GMT), poliţiştii au descins simultan în 33 de proprietăţi din Berlin, Hamburg, landurile Renania de Nord -Westfalia, Saxonia-Anhalt şi Saxonia, dar şi din capitala slovacă Bratislava, a informat un purtător de cuvânt al Departamentului de anchete penale la Berlin.

În jur de 700 de poliţişti au participat la operaţiune, majoritatea la Berlin.

Una din principalele două suspecte, o cetăţeană vietnameză, a fost arestată în capitala germană. O altă arestare a fost operată la Bratislava.

Conform purtătorului de cuvânt, femeile sunt acuzate de trafic de persoane în formă organizată din Vietnam spre Germania. Aceste persoane erau cazate temporar în apartamente din Slovacia.

Sumele cerute de traficanţi erau între 13.000 şi 21.000 de euro, a menţionat sursa citată.

Persoanele traficate erau forţate apoi să-şi achite datoria lucrând în saloane de manichiură, studiouri de masaj sau în aşa-numite apartamente bordeluri, afirmă poliţia.

Operaţiunea de luni a fost desfăşurată din dispoziţia parchetelor din Berlin şi Leipzig, în cadrul investigaţiilor Europol, a mai precizat purtătorul de cuvânt. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro