Ghidul suprem iranian s-a recules în faţa sicriului cu rămăşiţele lui Soleimani, la Universitatea din Teheran

Ghidul suprem iranian s-a recules în faţa sicriului cu rămăşiţele lui Soleimani, la Universitatea din Teheran

Ghidul suprem iranian a condus luni o scurtă rugăciune la Universitatea din Teheran în faţa sicriului cu rămăşiţele pământeşti ale generalului Qassem Soleimani, ucis vineri într-un atac cu dronă al SUA în Irak, informează AFP.

Avându-i alături pe preşedintele iranian Hassan Rouhani, preşedintele Parlamentului, Ali Larijani, pe generalul de divizie şef al Gardienilor Revoluţiei, Hossein Salami, şi pe şeful Autorităţii Judiciare, Ebrahim Raisi, ayatollahul Ali Khamenei a rostit o rugăciune în jurul orelor locale 09:30 (06:00 GMT), înainte de a ieşi din Universitate împreună cu oficialii prezenţi.

După aceasta, primele rânduri ale asistenţei s-au îndreptat în grabă spre sicriele cu rămăşiţele lui Soleimani, ale irakianului Abou Mehdi al-Mouhandis (numărul doi al Hashd al-Shaabi, o coaliţie de paramilitari pro-Iran integraţi forţelor de securitate guvernamentale) şi ale altor patru iranieni ucişi în acelaşi timp cu ei.

Înfăşurate într-un drapel iranian, sicriele cu rămăşiţele generalului şi ale camarazilor săi de arme urmau apoi să părăsească Universitatea, pentru a fi onorate de o mulţime uriaşă adunată în centrul Teheranului, venită să-l omagieze pe cel mai popular militar din Iran.

Artizan al strategiei militare iraniene în Orientul Mijlociu, generalul Qassem Soleimani conducea Forţa Quds, unitate specială din corpul Gardienilor Revoluţiei însărcinată cu operaţiunile externe. Statele Unite au pus pe seama lui atacuri soldate cu moartea a numeroşi militari americani în regiune. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Un soldat rus, lovit de o grenadă în timp ce îşi făcea nevoile

2 VIDEO Priviți, „dihăniile” HIMARS au început să „lucreze” asupra armatei ruse!

3 Serviciu secret / Putin nu mai are viață lungă

4 „ F... me, I'm brilliant” / Viața de lux a româncei care era proxeneta șefă din Northampton și Birmigham

5 FOTO Rămas fără comandanți, Vladimir Putin a trimis pe frontul din Ucraina un general obez aflat la pensie / Ce se știe despre generalul Pavel