Gigi Becali (FCSB) - Noi suntem campioni, mergem la TAS pentru că vreau să se facă dreptate

Gigi Becali (FCSB) - Noi suntem campioni, mergem la TAS pentru că vreau să se facă dreptate

Finanțatorul clubului FCSB, Gigi Becali, a declarat, sâmbătă seara, că formația sa este campioană, deși LPF a decernat titlul echipei FC Viitorul, precizând că va merge la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne pentru a se face dreptate.

"Vreau să se facă dreptate. Mergem la TAS și vedem cine este campioană. Din punctul meu de vedere, la ora asta suntem 100% campioni. Așa scrie în regulament. Că ei vor să facă altceva, e problema lor, e o invenție. Dar noi o să fim campioni, o să vedeți. Mai departe nu depinde de mine. Poate să se premieze la Ovidiu, dar important e ce se spune la TAS. Oricum, în orice situație jucăm în Liga Campionilor, iar asta e foarte important", a spus Becali după victoria obținută de FCSB cu CSU Craiova.

Oficialul grupării FCSB a adăugat că nu se va certa cu Gheorghe Hagi, antrenorul și proprietarul FC Viitorul. "Gică Hagi este nașul meu și nu mă cert cu el nici pentru 200 de campionate. Nu mă cert pentru fotbal cu el. Numai că dreptatea trebuie să fie făcută și regulamentul respectat. Iar dacă TAS-ul spune că au ei dreptate, atunci o să îi strâng mâna și o să-l felicit. El oricum merită, pentru că să te bați până în ultima etapă cu Steaua este un mare merit. Ce a făcut el e o minune. Dar asta nu înseamnă că noi trebuie să cedăm", a menționat el.

Întrebat dacă Laurențiu Reghecampf va rămâne în funcția de antrenor principal și în următorul sezon, Becali a răspuns: "Eu de unde să știu? Întrebați-l pe el".

Conducerea FCSB contestă câștigarea titlului de către FC Viitorul deoarece susține că Regulamentul de Organizare a Activității Fotbalistice (ROAF) prevede faptul că în calculul punctelor obținute în meciurile directe cu gruparea din Ovidiu se iau toate cele patru partide disputate în sezonul 2016-2017 și nu doar meciurile din play-off, așa cum menționează LPF.
FC Viitorul Constanța a câștigat în premieră titlul de campioană națională la fotbal, sâmbătă, după ce a învins-o pe CFR Cluj cu scorul de 1-0 (0-0), pe teren propriu, la Ovidiu, în etapa a 10-a a fazei play-off a Ligii I de fotbal, ultima a sezonului.

FC Viitorul are același număr de puncte în clasament ca FCSB, 44, dar departajarea s-a făcut în urma rezultatelor directe din play-off, echipa lui Hagi câștigând cu 3-1 pe teren propriu și remizând la București, 1-1.

FCSB a învins-o, sâmbătă, cu 3-0 pe CS Universitatea Craiova și a ocupat astfel locul al doilea în clasament. Dinamo a remizat cu campioana de anul trecut, Astra Giurgiu, 1-1, în Ștefan cel Mare, încheind pe locul al treilea al podiumului.

AGERPRES (editor: Marius Țone, editor online: Daniela Juncu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”