Gimnastică artistică: "Am crezut că mor", a mărturisit o victimă în procesul Nassar

Gimnastică artistică: "Am crezut că mor", a mărturisit o victimă în procesul Nassar

Campioanele olimpice Jamie Dantzscher şi McKayla Maroney s-au prezentat, joi, în faţa instanţei pentru a depune mărturie în procesul intentat lui Larry Nassar, fostul medic al echipei de gimnastică artistică a Statelor Unite, acuzat de agresiuni sexuale împotriva a peste 100 de sportive, informează AFP.

Sentinţa împotriva medicului, care riscă închisoare pe viaţă, ar putea fi pronunţată chiar vineri.

"Am crezut că mor în acea noapte", a declarat McKayla Maroney într-o mărturie scrisă, căreia i-a dat citire la tribunal procurorul de caz. Sportiva a relatat o călătorie la Tokyo pe când avea 15 ani. Ea îl acuză pe Larry Nassar că i-a dat atunci un somnifer, iar când s-a trezit medicul încerca să profite de ea.

"Nu era un medic. Era un pedofil. El mi-a lăsat cicatrici mentale care nu vor dispărea niciodată", a adăugat femeia în vârstă de 22 de ani, care susţine că medicul a agresat-o timp de mai mulţi ani.

Federaţia americană de gimnastică a revenit abia miercuri asupra deciziei sale controversate de a-i interzice campioanei olimpice McKayla Maroney să se exprime public referitor la abuzurile sexuale la care a supus-o Larry Nassar, fostul medic al echipei Statelor Unite. În cadrul acordului de plată în valoare de 1,25 milioane dolari semnat între familia Maroney şi USA Gymnastics în decembrie 2016, fosta gimnastă se angajase să nu vorbească public despre afacerea Nassar, cu riscul de a plăti o amendă de 100.000 dolari.

Printre primele sportive care l-au acuzat public pe medic se numără Jamie Dantzscher, ea adresându-se direct inculpatului din sala de audieri.

"Tu m-ai manipulat pentru ca eu să cred că eşti un om bun şi că mă ajuţi, pe când tu mă agresai sexual, din nou şi din nou, pentru plăcerea ta sexuală", a rostit femeia în vârstă de 35 de ani.

Alături de McKayla Maroney, alte trei campioane olimpice americane, Aly Raisman, Simone Biles şi Gabby Douglas, figurează pe lungă listă a victimelor doctorului Nassar. Ele au decis să se exprime în mod public după cascada mondială de dezvăluiri ale abuzurilor sexuale, declanşată de afacerea Weinstein.
AGERPRES (autor: Vlad Constantinescu, editor: Mihai Ţenea, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…