Gimnastică artistică: Chinezul Zhang Boheng, aur la individual compus la Mondiale

Gimnastică artistică: Chinezul Zhang Boheng, aur la individual compus la Mondiale

Chinezul Zhang Boheng a obţinut vineri medalia de aur în finala la individual compus, la Campionatele Mondiale de gimnastică artistică de la Kitakyushu (Japonia), fiind urmat la o diferenţă foarte mică de japonezul Daiki Hashimoto, campionul olimpic en titre, transmite presa internaţională.

La primul său campionat internaţional, Zhang a totalizat 87,981 de puncte, obţinând cel mai bun punctaj la trei din cele şase aparate (sol, sărituri şi paralele), în timp ce Hashimoto a încheiat cu 87,964 de puncte. Ucraineanul Ilia Kovtun (84,899) a completat podiumul.

Hashimoto, devenit în această vară, la 19 ani, cel mai tânăr campion olimpic la individual compus la Tokyo, a ratat astfel in extremis câştigarea unei a doua medalii de aur în câteva luni chiar în ţara sa.

În calificări, marţi şi miercuri, tânărul japonez l-a devansat cu puţin pe Zhang.

Hashimoto spera să fie al cincilea campion mondial japonez la individual compus şi primul după ce Kohei Uchimura a câştigat ultimul dintre cele şase titluri consecutive ale sale în 2015.

Gimnaşti importanţi nu au luat startul la Mondialele 2021, organizate în mod neobişnuit într-un an olimpic, după ce au fost amânate un an din cauza Covid-19, iar Copenhaga a renunţat la organizarea lor. În competiţia masculină a lipsit mai ales campionul mondial en titre la individual compus, rusul Nikita Nagornîi.

Ultimele două zile de competiţie, sâmbătă şi duminică, vor fi consacrate finalelor pe aparate, feminine şi masculine.
AGERPRES (AS/autor: Mircea Lazaroniu, editor: Adrian Drăguţ, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante