Giurgiu: Cetăţeni turci, cercetaţi penal după ce au încercat să introducă în ţară bunuri de peste 500.000 de lei

Giurgiu: Cetăţeni turci, cercetaţi penal după ce au încercat să introducă în ţară bunuri de peste 500.000 de lei

Trei cetăţeni turci sunt cercetaţi penal după ce au încercat să introducă în România, prin Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu-Ruse, bunuri susceptibile de a fi contrafăcute în valoare totală de peste 500.000 de lei.

"Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au desfăşurat duminică, 1 decembrie, acţiuni specifice pe linia combaterii traficului cu produse contrafăcute, fiind selectate pentru control mai multe mijloace de transport. Cu ocazia verificărilor amănunţite efectuate, poliţiştii de frontieră au descoperit în trei autocare, în compartimentul destinat bagajelor şi în două locuri special amenajate, cantitatea totală de 2.442 articole textile, încălţăminte şi parfumuri, inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute", se arată într-un comunicat de presă al ITPF Giurgiu.

La cercetări, poliţiştii de frontieră au stabilit că posesorii bunurilor sunt trei cetăţeni turci care au declarat că intenţionau să comercializeze bunurile, nu deţineau documente de provenienţă pentru acestea şi nu aveau cunoştinţă despre faptul că produsele transportate sunt susceptibile a fi contrafăcute.

Bunurile, a căror valoare dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă se ridică la suma totală de 503.550 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de "punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare", faptă prevăzută şi pedepsită de art. 90, alin.1, lit. b din Legea 84/1998, cu modificările şi completările ulterioare, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun. AGERPRES(AS- Camelia Bigan, editor: Mihai Simionescu, editor online: Ady Ivaşcu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”