Giurgiu: Coadă de tiruri la frontieră de aproximativ zece kilometri; șoferii nervoși claxonează pe DN 5

Giurgiu: Coadă de tiruri la frontieră de aproximativ zece kilometri; șoferii nervoși claxonează pe DN 5

Coada de tiruri care așteaptă la trecerea frontierei prin PTF Giurgiu-Ruse, Bulgaria, se întinde, miercuri după-amiază, pe aproximativ zece kilometri, în timp ce șoferii nervoși, care staționează pe DN 5, pe prima din cele două benzi pe sensul de mers București-Giurgiu, în așteptarea controlului de frontieră, claxonează cu intermitență.

'Și aseară a fost coadă și acum, nu știu de ce nu se reglementează odată traficul prin PTF Giurgiu-Ruse, Bulgaria', a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, , Marian N., un șofer de tir.

'Anul trecut așteptam și erau cozi pentru că se lucra la Podul Prieteniei, acum sunt cozi pentru că de la începutul acestui an vinieta de călătorie pe drumurile din Bulgaria se poate achiziționa doar de la ghișeele din punctul de frontieră. Înainte puteam achiziționa vinieta și din benzinării sau alte puncte volante, e greu și pentru noi să așteptăm cu orele la frontieră', a declarat și Nelu E., un alt șofer de tir care așteaptă să ajungă la controlul de frontieră pe DN 5, în dreptul localității Remuș, la aproximativ șapte kilometri de PTF Giurgiu-Ruse.

Potrivit purtătoarei de cuvânt a ITPF Giurgiu, Cristina Onofrei, prin PTF Giurgiu-Ruse, la granița cu Bulgaria, au intrat în țară în ultimele 24 de ore 33 de autocare și au ieșit 22, au intrat 811 autoturisme și au ieșit 524, au intrat 759 de camioane și au ieșit din țară 831.

Totodată, în ultimele 24 de ore, au intrat în țară prin PTF Giurgiu Ruse un număr de 3.512 de cetățeni UE și au ieșit 2.224 cetățeni UE, au intrat în România pe la Giurgiu 740 de cetățeni care nu sunt din UE și au ieșit 519.

Potrivit site-ului Poliției de Frontieră, timpul de așteptare la ieșirea din România prin PTF Giurgiu-Ruse, Bulgaria, este de aproximativ zece minute, dar acest timp este calculat pentru mașinile ajunse în punctul de frontieră, cele care se așează acum la coadă la aproximativ zece kilometri de frontieră au de așteptat și câte șase ore trecerea frontierei.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...