Giurgiu: Coadă de tiruri pe câţiva kilometri la trecerea frontierei Giurgiu-Ruse

Giurgiu: Coadă de tiruri pe câţiva kilometri la trecerea frontierei Giurgiu-Ruse

Tirurile care aşteaptă miercuri seară trecerea graniţei prin Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Giurgiu-Ruse, Bulgaria, formează o coadă de peste opt kilometri pe DN 5 Bucureşti-Giurgiu, şoferii nervoşi claxonează iar circulaţia este dirijată de echipaje de poliţie rutieră.

Potrivit site-ului Poliţiei de Frontieră, timpul de aşteptare la trecerea frontierei prin PTF Giurgiu-Ruse este de aproximativ zece minute, dar şoferii care ajung acum la coadă, la aproximativ opt kilometri de frontieră, spun că au de aşteptat şi câteva ore până ajung în frontieră şi această situaţie se repetă aproape săptămânal, ceea ce le aduce prejudicii, pentru că transportă marfă perisabilă sau depăşesc timpii destinaţi transportului de marfă.

Din când în când, şoferi nervoşi de tiruri claxonează prelung, plictisiţi de aşteptare, dar şi ceilalţi participanţi la trafic sunt nemulţumiţi, pentru că circulaţia pe DN 5 pe direcţia Bucureşti-Giurgiu se desfăşoară pe o singură bandă de mers. Echipaje de poliţie rutieră sunt postate atât la intrarea în satul Remuş, cât şi la intrarea în municipiul Giurgiu pentru dirijarea circulaţiei şi decongestionarea traficului, dar şi pentru a nu permite tirurilor staţionarea pe raza localităţilor pentru a nu deranja localnicii.

Potrivit Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu, cozile de tiruri se formează în special la mijlocul săptămânii, pentru că atunci ajung la Giurgiu cele mai multe automarfare plecate la începutul săptămânii din partea de vest a ţării, dar şi pentru că în partea bulgară, la intrarea în municipiul Ruse, sunt executate lucrări la infrastructura rutieră. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Nou amantlâc în alcovul Bucureștiului? / Întâlnire amoroasă între o „fostă” și un „actual”

2 Așa o fi?

3 Doliu printre „valori” / A murit „regele maneliștilor”

4 Umilitor! / Arthur, cel mai mare urs din România, a fost împușcat de un prinț austriac într-o arie protejată din…

5 Dezvăluiri despre relația lui Gigi Becali cu Tania Budi