Giurgiu: Opt deținuți de la Penitenciarul de Maximă Siguranță din municipiu au refuzat hrana

Giurgiu: Opt deținuți de la Penitenciarul de Maximă Siguranță din municipiu au refuzat hrana

Opt deținuți de la Penitenciarul Giurgiu au refuzat miercuri hrana, iar marți seara toate persoanele private de libertate din unitate s-au manifestat zgomotos, bătând cu diverse obiecte în grilajele de la camere, a declarat, pentru AGERPRESP, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului de Maximă Siguranță Giurgiu, Bogdan Roșu.

* ANP: Proteste ale deținuților în opt penitenciare

"Începând de astăzi (miercuri n.r.) de la prânz un număr de opt deținuți din cadrul penitenciarului au refuzat hrana din diverse motive personale, nu de colectivitate sau din motive referitoare la condițiile de detenție", a precizat Bogdan Roșu.

El a mai spus că deținuții de la Penitenciarul Giurgiu s-au manifestat zgomotos în seara zilei de marți, 12 iulie, bătând cu diverse obiecte în grilajele de la camerele de detenție.

"Deținuții de la Penitenciarul Giurgiu s-au manifestat zgomotos și au bătut cu diverse obiecte în grilajele de la camere marți seara timp de aproximativ 20 de minute. Situația a fost gestionată cu personalul aflat la serviciu fără a fi nevoie de suplimentarea acestuia", a completat Bogdan Roșu.

Purtătorul de cuvânt a afirmat că deținuții de la Penitenciarul Giurgiu invocă în mod generic condiții mai bune de detenție, dar "fără a specifica în mod clar, concret, la ce se referă".

La Penitenciarul de Maximă Siguranță Giurgiu sunt 1.187 de deținuți, aceștia fiind cazați maxim șase într-o cameră.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Documente secrete despre Olaf Scholz, noul cancelar al Germaniei

2 „Bula va exploda” / Avertismentul legendarului investitor Jeremy Grantham

3 VIDEO Jenante imagini! / Loredana, dezmăț la restaurant cu „morcovul” italian

4 Ce spune un șofer STB, sub protecția anonimatului, despre greva care a paralizat orașul, despre presiunile sin…

5 Generalii PSD înainte de ședința CSAT...