Giurgiu: Trei turci şi un român depistaţi la frontieră cu bunuri fără documente de peste 810.000 lei

Giurgiu: Trei turci şi un român depistaţi la frontieră cu bunuri fără documente de peste 810.000 lei

Trei cetăţeni turci şi un cetăţean român sunt cercetaţi de poliţiştii de frontieră după ce au încercat să introducă în România peste 3.500 de bunuri în valoare totală de peste 810.000 lei, pentru care nu deţineau documente de provenienţă, se arată într-un comunicat de presă emis luni de ITPF Giurgiu.

"La finalul săptămânii trecute, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au desfăşurat acţiuni specifice pe linia combaterii traficului cu produse contrafăcute şi astfel au descoperit, în calele a patru autocare, cantitatea totală de 3.586 articole textile, încălţăminte şi parfumuri, bunuri inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute. La cercetări, poliţiştii de frontieră au stabilit că posesorii bunurilor sunt trei cetăţeni turci şi un cetăţean român, cu vârste cuprinse între 26 şi 41 de ani", se menţionează în comunicatul de presă.

Persoanele în cauză au declarat că transportau bunurile pentru diverşi cunoscuţi, nu deţineau documente de provenienţă pentru acestea şi nu aveau cunoştinţă despre faptul că sunt susceptibile a fi contrafăcute.

Bunurile, a căror valoare, dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, se ridică la suma totală de 811.510 lei, au fost confiscate în vederea continuării cercetărilor.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro