Gorghiu, despre candidatura lui Zegrean: N-o văd ca o candidatură neinspirată

Gorghiu, despre candidatura lui Zegrean: N-o văd ca o candidatură neinspirată

Copreședintele PNL Alina Gorghiu a declarat sâmbătă, la Deva, că nu poate decide în ceea ce privește candidatura la Senat a fostului președinte al Curții Constituționale, Augustin Zegrean, deoarece acest atribut îl deține filiala PNL Bistrița-Năsăud, însă a apreciat că 'orice om cu expertiză este binevenit în partid'.

'În opinia mea, este o resursă care ar face față unei activități parlamentare pe care eu mi-o doresc eficientă, în viitorul mandat. Nu pot să decid ce va spune filiala (Bistrița-Năsăud, n.r,), dar n-o văd deloc ca o candidatură neinspirată', a spus Alina Gorghiu.

Copreședintele PNL a recunoscut că depunerea candidaturii de către Augustin Zegrean a fost o surpriză pentru ea, arătând, pe de altă parte, că este nevoie de o specializare a comisiilor parlamentare.

'Orice om cu expertiză este binevenit în PNL și cred că o îmbinare între oameni proaspeți, care n-au mai fost în Parlament, și oameni care au lucrat în instituții cum este Curtea Constituțională — unde a dobândit o experiență considerabilă, pot fi utili PNL. Ce ne lipsește acum este specializarea Parlamentului. Noi nu mai avem oameni specializați pe comisiile parlamentare. Dacă vă uitați acum în comisiile parlamentare o să descoperiți economiști în comisia de sănătate, ingineri în comisia juridică, medici la politică externă și tot așa', a arătat Alina Gorghiu.

Fostul președinte al Curții Constituționale, Augustin Zegrean, și-a manifestat intenția de a candida pentru o funcție de senator din partea PNL Bistrița-Năsăud, filială din rândurile căreia a făcut parte până în anul 2007.

Lista de candidați ai PNL Bistrița-Năsăud pentru alegerile parlamentare va fi stabilită în cursul săptămânii viitoare, în cadrul unei ședințe a Biroului Politic Județean.

AGERPRES/(A, AS — autor: Sorin Blada, editor: Diana Dumitru, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu