Gorghiu: Legea conversiei creditelor în franci elvețieni nu are motive să pice la CCR

Președintele PNL, Alina Gorghiu, a declarat luni că legea privind conversia creditelor în franci elvețieni nu are motive 'să pice' la Curtea Constituțională a României (CCR), menționând că, în ceea ce privește controlul de constituționalitate cerut de Guvern, acesta 'poate ușura parcursul ulterior al legii'.

"Nu cunosc rațiunea acestei sesizări la CCR. (...) Atacul la CCR (...) poate avea și o conotație pozitivă. S-ar fi amânat aplicarea legii prin atacurile băncilor la Curtea Constituțională, deja au anunțat că vor ataca, ca și în cazul legii dării în plată. (...) Am convingerea și cred că acesta este cel mai important mesaj pe care îl transmit în seara aceasta pentru cei afectați de conversia despre care vorbim — faptul că legea nu are motive să pice la Curtea Constituțională. Nu este prima, nici ultima lege care este supusă acestui control de constituționalitate. Faptul că se face un control de constituționalitate poate să ușureze parcursul ulterior al legii. Nu există motive, în opinia mea, ca această lege să nu treacă de cenzura CCR", a spus Gorghiu, la Realitatea Tv, întrebată cu privire la contestarea la CCR de către Guvern a proiectului de lege referitor la conversia creditelor în franci elvețieni.

Ea a susținut că ar fi fost bine ca, înainte să atace la CCR respectiva lege, Guvernul să fi explicat motivele pentru care face sesizarea.

"Probabil că Guvernul o să explice că este o problemă de adresabilitate către partea socială cu acest proiect, dar nu aș vrea să anticipez eu explicațiile cu care Guvernul va ieși. Era poate sănătos (...) ca, înainte de sesizare, să comunice foarte clar de ce fac acest lucru, care sunt motivele, care este beneficiul acestei sesizări", a arătat liderul PNL.

Guvernul a contestat la Curtea Constituțională, luni seară, proiectul de lege adoptat de Parlament referitor la conversia creditelor în franci elvețieni la cursul de la data acordării, a confirmat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Executivului, Liviu Iolu.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Dăncilă la DNA? Ițele scandalului Tarom duc la vârful guvernului și PSD! „Cuc s-a dus la ordin acasă la direct…

2 Info / Gâdea, notificat de noua șefă a Parchetului European să achite daunele morale de 300.000 de lei

3 Dăncilă, la DNA! Documentul care aruncă în aer PSD! Dragnea o reclamă pe Dăncilă că a fraudat banii UE și nu i…

4 Nou scandal în PSD! Păcăliții vor să dea în judecată partidul! Dăncilă a aprobat ca doar Plumb să primească ba…

5 Ce au convenit Orban și Iohannis la ședința de azi. Favoriții momentului la ministerele Justiției, Internelor,…

recomandări

Te ia DNA: Catalin Chereches

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Aproape aș locui în casa asta în stil gotic