Gorghiu: Responsabilitatea pentru abuzurile din justiție revine PSD și ALDE

Gorghiu: Responsabilitatea pentru abuzurile din justiție revine PSD și ALDE

Președintele PNL, Alina Gorghiu, afirmă că responsabilitatea pentru abuzurile din justiție, acuzate de șeful Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, revine PSD și ALDE.

 "Spune un om politic de mare anvergură, astăzi, în România să se oprească DNA, să nu mai vină cu cereri deloc în Parlament. Să facem un moratoriu să spună așa: lăsăm politicienii. De ce doar politicienii sunt deasupra legii? De mâine să nu mai plătească cetățenii taxe și impozite până se termină campania, să nu mai stea nimeni la cozi, să nu mai stăm la cozi la magazine, să ne apucăm să luăm direct de pe rafturi. Mă iertați!", a declarat Alina Gorghiu, duminică, la Antena 3.

Ea a susținut că responsabilitatea pentru abuzurile din justiție revine PSD și ALDE.

"Domnul Tăriceanu care se bate cu pumnul în piept de un an, de când are o situație personală, că oamenii politici sunt prigoniți, că nu este cazul să mai fie abuz față de parlamentari ALDE-PSD, acest domn Tăriceanu a fost șef al Senatului cu o majoritate reconfortantă, cu o majoritate care putea să schimbe tot ce dorea în țara asta, cu un prim-ministru care era în acea majoritate, cu absolut orice fel de ingredient necesar eliminării acelor abuzuri", a argumentat Gorghiu.

Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a făcut, duminică, un apel către parlamentarii din ambele Camere "să refuze a se mai pronunța în vreun fel până la finalul legislaturii asupra cererilor venite de la DNA" .

"Dacă dosarele respective au așteptat atâția ani, înseamnă că nu este nicio urgență și ele pot să mai aștepte ca viitorul Parlament să se pronunțe", a precizat Tăriceanu, într-un "Apel către parlamentari".

Șeful Senatului spune că nu se mai pot accepta "judecăți cu măsură dublă".

"Când DNA trimite la repezeală un dosar la Parlament, parlamentarii trebuie să se conformeze, pentru că altfel sunt certați de președintele Iohannis și de alți membri ai corului prezidențial. Simultan, cei suspectați de DNA sunt supuși unor presiuni de a demisiona. Dubla măsură s-a văzut limpede când procurorul-șef al DNA a fost acuzat de plagiat, dar corifeii cinstei și codurilor de integritate s-au uitat în altă parte și au uitat principiile valabile doar pentru ceilalți", afirmă Călin Popescu-Tăriceanu, potrivit unui comunicat transmis AGERPRES.

AGERPRES/(A — autor: Florentina Peia, editor: Oana Popescu, editor online: Adrian Dădârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /