Gorj: 44 de probe biologice recoltate până în prezent şi trimise la Institutul 'Matei Balş'

Gorj: 44 de probe biologice recoltate până în prezent şi trimise la Institutul 'Matei Balş'

Un număr de 44 de probe biologice au fost recoltate şi transmise către Institutul "Matei Balş" din Capitală, până în prezent, de la persoanele care au intrat în contact cu cetăţeanul italian confirmat cu coronavirus, a informat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Gorj, Florin Chisim.

"Până în acest moment au fost recoltate şi transmise către Institutul 'Matei Balş' din Bucureşti 44 de probe biologice. Se lucrează la foc continuu şi continuă ancheta epidemiologică, concomitent cu prelevarea de probe biologice şi transmiterea acestora în vederea prelucrării. Persoanele cărora le-au fost recoltate probe biologice sunt izolate la domiciliu, sub supraveghere", a precizat Florin Chisim.

În paralel, primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a afirmat că a convocat Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă în vederea stabilirii unor măsuri privind gestionarea situaţiei generate de confirmarea cu coronavirus a cetăţeanului italian care a stat între 18 şi 22 februarie în judeţul Gorj, el având contacte cu mai multe persoane în Bîlteni, Drăguţeşti, Târgu Jiu şi Slivileşti, unde a mers la o partidă de vânătoare.

Între măsurile stabilite de Primăria Târgu Jiu este şi asigurarea hranei persoanelor din municipiu care sunt izolate la domiciliu timp de 14 zile.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj, Elena Piţian, având în vedere datele primite de la serviciile vamale (aeriene şi terestre), la nivelul judeţului sunt în evidenţă 58 de persoane cu autoizolare la domiciliu şi 44 de persoane (contacţi) cărora li s-au recoltat probe. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Apar amănuntele! / Vipera a arvunit bătăuși pentru a o pedepsi pe presupusa amantă a soțului! Unul dintre interl…

2 PSD, hoțomanul României! / Încă o bombă explodează sub curul lui Tudorache!

3 Incredibilele dezvăluiri ale unui fost ofițer britanic despre OZN-uri

4 Explodează alcovul bucureștean? / „Vă fac de panaramă, bolnavele Bucureștiului! Se f...teau la show! Are HIV… a …

5 Mari porcării se mai întâmplă în țara asta! Securiștii sunt încă la butoane