Gorj: Câteva zeci de mineri şi energeticieni au protestat pentru reducerea vârstei de pensionare

Gorj: Câteva zeci de mineri şi energeticieni au protestat pentru reducerea vârstei de pensionare

Câteva zeci de angajaţi ai Complexului Energetic Oltenia (CEO) au protestat, luni, în faţa Prefecturii din Târgu Jiu, pentru aplicarea legii privind reducerea vârstei de pensionare, salarii mai mari în sistem şi condiţii mai bune şi mai sigure de muncă.

Liderul Sindicatului Solidaritatea 2013 de la Cariera Lupoaia, Nicu Bunoaica, a declarat că protestul aparţine minerilor şi energeticienilor care îşi cer drepturile.

"Acest protest este al minerilor şi al energeticienilor nu ne aparţine nouă, liderilor de sindicat. Este un protest care cere implementarea unui proiect aflat la Camera Deputaţilor pentru reducerea vârstei de pensionare. Oamenii politici de aici din Gorj şi cei de la putere cunosc acest proiect de lege şi îl tot ţin în stand-by. (...) Noi, unii lideri de sindicat, am dorit să salvăm Complexul Energetic Oltenia, am adus oameni care vin cu soluţii pentru a produce energie pe cărbune fără poluare. Nu înţelegem de ce conducerea companiei, oamenii politici, nu vor să implementeze acele proiecte. (...) Noi nu vom pleca de aici până nu vom primi un document de la Prefectură, dorim o întâlnire cu premierul, nu cu ministrul Economiei. (...) Suntem un judeţ bogat, dar vom ajunge oameni săraci. Va veni insolvenţa (companiei n.r.)" a spus Nicu Bunoaica.

El a adăugat că protestatarii nu doresc decât calea dialogului, dar vor lua în calcul şi proteste mai mari în Capitală dacă nu vor primi răspuns la doleanţele lor.

"Eu nu doresc decât calea dialogului, sper ca oamenii politici să conştientizeze că de aici au plecat nenumărate revolte care s-au dus până la Bucureşti, vom merge şi acolo, va fi ultima variantă, pe care nu ne-o dorim", a mai spus Bunoaica.

El a adăugat că minerii din Gorj sunt susţinuţi de către cei din Valea Jiului.

Liderii sindicali din minerit au obţinut aprobare pentru proteste în perioada 8-11 februarie. AGERPRES/(A - autor: Irina Poenaru, editor: Oana Popescu, editor online: Adrian Dădârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro