Gorj: Primarul municipiului Târgu-Jiu se alătură protestului "România vrea autostrăzi", organizat pe 15 martie

Gorj: Primarul municipiului Târgu-Jiu se alătură protestului "România vrea autostrăzi", organizat pe 15 martie

Primarul municipiului Târgu-Jiu, Marcel Romanescu, a anunţat, marţi, că se va alătura protestului din 15 martie, sub titulatura "15 minute de grevă generală. România vrea autostrăzi".

"Mă alătur demersului iniţiat de omul de afaceri sucevean Ştefan Mandachi. Lipsa infrastructurii rutiere este o problemă a întregii ţări şi, dacă o astfel de formă de protest ar putea determina factorii de decizie să ia măsuri, atunci nu voi sta deoparte. Sunt convins că mulţi cetăţeni ai municipiului Târgu Jiu mi se vor alătura şi, în data de 15 martie, la ora 15:00, împreună vom atrage atenţia Guvernului că România are nevoie de autostrăzi, iar Gorjul are nevoie de un drum expres!", a scris Marcel Romanescu pe Facebook .Şi primarul oraşului Turceni, Cristina Cilibiu, a decis să ia parte la acest protest.


Sursa foto: Cristina Cilibiu / Facebook


"Oraşul Turceni susţine protestul '15 minute de grevă. Romania vrea autostrăzi!' Şi Gorjul are nevoie de autostrăzi sau cel puţin de un drum expres! La rândul meu, îl provoc pe domnul Ion Ciocea, primar al comunei Bustuchin, să se alăture protestului nostru", a scris Cristina Cilibiu pe Facebook .Luni, primarul oraşului Rovinari, Robert Filip, angajaţii primăriei şi o parte dintre consilierii locali au anunţat că se vor alătura protestului din 15 martie.

Filip a declarat că a decis să participe la acest protest pentru realizarea unui drum expres în judeţul Gorj.

"Ne alăturăm protestului, pentru că Rovinariul face parte din oraşele care au fost defavorizate de-a lungul timpului din cauza poziţionării şi a căilor de acces către acest oraş şi mai ales că noi suntem foarte îndreptăţiţi, ţinând cont de faptul că, în ultima perioadă, investitorii care au ales să construiască pe raza oraşului cred că acum ajung la o sumă de 22 de milioane de euro şi atunci pentru ei şi pentru locuitorii noştri şi pentru zona noastră defavorizată suntem îndreptăţiţi să participăm la acest protest, care e un protest apolitic, pentru că Gorjul, fiind un judeţ codaş, este lipsit, nu mai vorbim de autostrăzi, de un drum expres, care să ne pună şi pe noi pe harta economică", a precizat, luni, pentru AGERPRES, Robert Filip.

Potrivit unui comunicat de presă, Robert Filip mizează, totodată, pe participarea cât mai multor primari la protest.

"Provoc primarii localităţilor situate pe traseul drumului european 79, propozabil a deveni drum expres, să se alăture protestului desfăşurat la nivel naţional şi să cerem împreună alocarea de fonduri pentru construirea drumului expres care să lege Gorjul de aeroportul din Craiova şi de autostrada ce urmează a se construi între Piteşti şi Craiova. Sper într-o reacţie pozitivă din partea primarilor din Turceni, Bâlteni, Drăguţeşti şi Târgu-Jiu", a menţionat Filip, citat în comunicat. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Asta îl excită foarte mult din punct de vedere sexual” / Ce a povestit Sophie, la BBC, despre Andrew Tate

2 Ce se întâmplă? / Epurarea bruscă a armatei Ungariei

3 Ioana Cosma, mesaj ironic la adresa Pro TV, în ultima zi la postul la care a lucrat 25 de ani

4 VIDEO BRRR! / „Fantoma cu ochi negri" surprinsă de o dronă. Bântuia în pădurea unde a fost găsită

5 El este omul care acum trei zile a prezis intensitatea și epicentrul cutremurului din Turcia