Goțiu: Bădălău ne-a amenințat cu bătaia, pe mine și pe Nicușor Dan, în februarie, chiar în Parlament

Goțiu: Bădălău ne-a amenințat cu bătaia, pe mine și pe Nicușor Dan, în februarie, chiar în Parlament

Senatorul USR Mihai Goțiu susține că, în luna februarie, senatorul social-democrat Nicolae Bădălău i-a amenințat cu bătaia în Parlament pe el și pe Nicușor Dan.

 "Oameni buni, intimidarea fizică și verbală e marcă înregistrată PSD. Senatorul PSD Nicolae Bădălău, cel acuzat acum de violențe la Giurgiu, ne-a amenințat cu bătaia, pe mine și pe Nicușor Dan, în februarie, chiar în Parlament!", scrie Goțiu într-un mesaj postat duminică pe Facebook.

El critică incidentul în care Nicolae Bădălău l-ar fi lovit pe liberalul Marin Anton, menționând că nu se justifică absolut deloc violența.

"Am aflat, de dimineață, că senatorul PSD de Giurgiu și vice-președinte al Senatului României Niculae Bădălău l-ar fi lovit aseară, la o nuntă, pe liberalul Marin Anton. Precizez că nu sunt un fan al lui Marin Anton, a cărui implicare în susținerea proiectului minier de la Roșia Montană în perioada în care era secretar de stat la Ministerul Mediului am criticat-o în numeroase rânduri. Cine e curios să caute un pic pe net, găsește informații numeroase despre antecedentele dintre cei doi politicieni, care au cunoscut diferite etape, de 'iubire și ură'. Acest lucru nu justifică absolut deloc violența. Singurul răspuns la violența (de orice fel) e justiția. Iar în cazul politicienilor, justiția poate fi dublată de sancțiunea publică, la vot", adaugă Goțiu.

Goțiu, care a fost agresat săptămâna trecută în studioul B1 TV de către fostul purtător de cuvânt al Cabinetului Ponta Mirel Palada , susține că primul episod de amenințare pe care l-a trăit în Parlament a fost pe 1 februarie.

"Nu știu ce s-a întâmplat, aseară, la Giurgiu, dar mi-am amintit primul episod de amenințare pe care l-am trăit în Parlamentul României. S-a întâmplat în Biroul Permanent Reunit de pe 1 februarie, în contextul protestelor din Piața Victoriei. Am relatat atunci, aici, pe Facebook, cum după ce l-a numit pe Nicușor Dan 'dobitocul ăla căruia îi dă una', Niculae Bădălău m-a făcut 'golan'... Atunci am evitat repriza de 'parte în parte' la mustață. A venit apoi momentul în care alt 'greu' al PSD, Șerban Nicolae, m-a atacat verbal suburban în Biroul Permanent al Senatului, iar Călin Popescu Tăriceanu, în loc să-l cheme la ordine pe Șerban Nicolae, mi-a tăiat mie microfonul. Sesizarea pe care am depus-o la Comisia Juridică a Senatului continuă să rămână fără răspuns de luni bune", explică Goțiu.

Senatorul USR menționează că asemenea comportamente nu trebuie tolerate.

"Cum să nu treacă PSD la 'argumentul' pumnului în gură într-un studio de televiziune ori la o nuntă, dacă asemenea comportamente sunt tolerate și lăsate nesancționate chiar în Parlamentul României? Și ne mirăm apoi că violența se transmite în societate? Asta pentru a se înțelege de ce voi merge până la capăt cu plângerea penală împotriva lui Mirel Palada și de ce nu e posibilă vreo 'împăcare a părților'. De asemenea, mă voi consulta cu avocații pentru a vedea ce daune voi solicita în civil, cu precizarea că banii îi voi dona unei asociații care luptă împotriva violenței", mai susține Goțiu.

Președintele PNL Giurgiu, Marin Anton, a depus o plângere la Poliția Giurgiu împotriva senatorului social-democrat Niculae Bădălău , președintele executiv al PSD și lider al organizației județene PSD, pentru lovire, amenințare și alte violențe, altercația dintre aceștia având loc la o nuntă desfășurată sâmbătă seara la un restaurant din localitatea Comana. Președintele executiv al PSD, senatorul giurgiuvean Niculae Bădălău, a declarat duminică, pentru AGERPRES, că a avut un schimb de replici mai dur cu liderul județean al PNL, Marin Anton, la nunta de sâmbătă seară din localitatea Comana, dar în niciun caz nu a fost vorba de loviri între ei.

Săptămâna trecută, senatorul Mihai Goțiu a depus joi la Secția 1 de Poliție plângerea penală împotriva lui Mirel Palada , care l-ar fi agresat fizic miercuri seară în studioul unui post de televiziune, precum și fișele de la IML și Spitalul de Urgență.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina