GRAFIC Câte teste pentru coronavirus au făcut diverse țări și câte s-au făcut în România/Ce spun cercetătorii de la Oxford University despre amploarea testării

GRAFIC Câte teste pentru coronavirus au făcut diverse țări și câte s-au făcut în România/Ce spun cercetătorii de la Oxford University despre amploarea testării

Un studiu al Oxford University arată câte teste de coronavirus au făcut mai multe țări din lume, China,  Coreea de Sud și Italia fiind în top trei. Acestea sunt totodată țările în care au fost confirmate cele mai multe cazuri de infectări.

Sursa: Oxford University

Raportările sunt în general din urmă cu 2-3 zile, însă arată că țările în care s-au făcut multe teste în general au depistat și cele mai multe cazuri. De exemplu, în Coreea de Sud au fost confirmate peste 8.000 de cazuri, iar în Italia peste 20.000.

În România, până sâmbătă la ora 16.00 au fost făcute 2929 de teste. Numărul cazurilor de infectări confirmate era, la ora publicării acestui articol, de 123.

Studiul prezintă și numărul de teste raportat la populație.

Cercetătorii de la Oxford University explică de ce este importantă testarea:

Sursa: Oxford University

„Vrem să știm numărul total de persoane infectate cu COVID-19. Pentru a ști acest lucru, este necesar să avem teste pe scară largă.

Atunci când testarea este prea mică, nu avem o imagine clară a ceea ce se întâmplă.

Testarea este crucială, deoarece permite persoanei infectate să evite infectarea celorlalți și să primească rapid îngrijirea de care are nevoie. Și este crucial pentru noi toți să înțelegem prevalența bolii, să înțelegem cum evoluează boala și să ne permită să luăm decizii bazate pe dovezi pentru măsuri care încetinesc răspândirea bolii.

Acest ultim punct este foarte important: testarea este crucială pentru a reduce rata infectării. Atunci când persoanele infectate nu știu că sunt infectate, s-ar putea să nu rămână acasă – riscă astfel să infecteze și altele.

Din păcate, există două motive importante pentru care testarea este încă scăzută în multe țări afectate de COVID-19.

În primul rând, unele persoane care sunt infectate cu COVID-19 au simptome ușoare și, prin urmare, nu merg să fie verificate.

Al doilea motiv este că, în multe locuri, capacitatea de testare pentru COVID-19 este redusă.”

Sursa:  Oxford University


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”