Grenadă din Al Doilea Război Mondial, descoperită în curtea Jandarmeriei Vâlcea

Grenadă din Al Doilea Război Mondial, descoperită în curtea Jandarmeriei Vâlcea

O grenadă antitanc de mână care datează din Al Doilea Război Mondial a fost descoperită, vineri, în curtea interioară a Jandarmeriei Vâlcea, de către angajaţi PRELCET care executau lucrări la conducta ce transportă agentul termic la sediul IJJ Vâlcea.

"Astăzi, în jurul orelor 11.45, în timp ce angajaţii PRELCET executau lucrări la conducta ce transportă agentul termic la sediul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Vâlcea, a fost descoperită în curtea interioară o grenadă. În urma cercetărilor s-a constatat că este o grenadă de mână antitanc, care datează din Al II-lea Război Mondial. Zona a fost izolată şi au fost anunţaţi lucrătorii specializaţi din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţa Vâlcea, în vederea ridicării şi distrugerii acesteia", informează un comunicat de presă al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Vâlcea.

Potrivit ISU Vâlcea, pirotehniştii din cadrul inspectoratului au intervenit pentru asanarea teritoriului de muniţie rămasă neexplorată în urma descoperirii grenadei.

"A intervenit echipajul pirotehnic al Detaşamentului Râmnicu Vâlcea cu un ofiţer şi un subofiţer. Era o grenadă de mână antitanc. După verificarea zonei, elementul de muniţie a fost ridicat şi transportat în condiţii de siguranţă pentru distrugere într-un poligon amenajat", afirmă sursa citată. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…