Grindeanu, despre decizia CCR privind respingerea sesizării AP: Deciziile Curții Constituționale sunt obligatorii

Grindeanu, despre decizia CCR privind respingerea sesizării AP: Deciziile Curții Constituționale sunt obligatorii

Trimisul special al AGERPRES, Mădălina Cerban, transmite: Premierul Sorin Grindeanu a afirmat joi seară, la Ierusalim, că deciziile Curții Constituționale a României (CCR) "sunt obligatorii și nu pot fi discutate", referindu-se la faptul că CCR a respins ca inadmisibilă sesizarea Avocatului Poporului referitoare la articolul ce interzice persoanelor condamnate să fie membri ai Guvernului.

 "Nu știu foarte multe amănunte (...) Nici nu știu dacă e publică motivarea. Așa cum n-am făcut nici în alte cazuri, n-o s-o fac nici acum. Nu comentez deciziile Curții Constituționale, care sunt obligatorii", a declarat Grindeanu, fiind întrebat cum comentează decizia CCR.

Totodată, întrebat dacă se poate considera că decizia CCR este "o lovitură" pentru liderul PSD, Liviu Dragnea, care îl susține la conducerea Guvernului, Sorin Grindeanu a răspuns: "Este președintele partidului din care fac parte de 21 de ani. Este omul care a condus PSD în anul 2016 spre victoria atât a alegerilor locale, cât și la alegerile generale. O parte este cea politică, de care am mai vorbit de foarte multe ori în această perioadă. Ceea ce m-ați întrebat e legat de o decizie a Curții Constituționale, care (...), la fel ca și celelalte decizii ale Curții Constituționale — care, de exemplu, se referă la anumite articole din Codul penal sau Codul de procedură penală — sunt obligatorii și nu pot fi discutate".

Curtea Constituțională a României a anunțat că a respins joi ca inadmisibilă sesizarea Avocatului Poporului referitoare la articolul care interzice persoanelor condamnate să fie membri ai Guvernului, deoarece motivele invocate constituie atât probleme de aplicare și interpretare a legii, cât și aspecte de legiferare .

'În urma deliberărilor, Curtea Constituțională, cu majoritate de voturi, a respins, ca inadmisibilă, excepția de neconstituționalitate formulată. Pentru adoptarea acestei soluții, Curtea a constatat că, în esență, motivele invocate în sesizare constituie atât probleme de aplicare și interpretare a legii de către autoritățile publice competente, cât și aspecte de legiferare ce intră în competența Parlamentului', se arată într-un comunicat al CCR transmis AGERPRES.

Plenul Curții Constituționale a luat în dezbatere joi excepția de neconstituționalitate a dispozițiilor art.2 din Legea nr.90/2001 privind organizarea și funcționarea Guvernului României și a ministerelor, modificată și completată, ridicată direct de Avocatul Poporului.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

3 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

4 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani

5 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...