Grindeanu: Proiectul de lege de modificare a Codurilor penale va fi transmis la Parlament doar după dezbaterea sa

Grindeanu: Proiectul de lege de modificare a Codurilor penale va fi transmis la Parlament doar după dezbaterea sa

Proiectul de lege de punere în concordanță a deciziilor Curții Constituționale cu Codul penal și Codul de procedură penală va fi transmis la Parlament doar în momentul în care dezbaterea sa publică s-a încheiat, a afirmat, joi, premierul Sorin Grindeanu.

"Ne-am angajat că vom face un proces transparent, prin care să consultăm toate instituțiile și nu numai, ONG-uri ș.a.m.d. (...) Pe site-ul Ministerului Justiției se află acel proiect de lege (...) de punere în concordanță a deciziilor Curții Constituționale cu Codul penal și Codul de procedură penală. Este în proces de dezbatere publică acest proiect. Vom transmite către Parlament — indiferent cine solicită acest lucru — acest proiect în momentul în care dezbaterea publică este încheiată", a declarat prim-ministrul Grindeanu, la Palatul Victoria, într-o conferință de presă comună cu prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, și cu ministrul Justiției, Tudorel Toader.

Premierul Grindeanu a făcut această precizare după ce a fost întrebat care este punctul său de vedere față de declarațiile președintelui PSD, Liviu Dragnea, referitoare la întârzierea cu care sunt puse la punct actele normative de modificare a Codului penal.

"În momentul în care s-a încheiat această dezbatere publică, (...) ni-l asumăm în Guvern, ca și proiect de lege, și-l vom transmite în Parlament", a spus șeful Executivului.

Pe de altă parte, Grindeanu a mai spus că nu are niciun fel de semne de întrebare referitor la faptul că Parlamentul nu ar susține Executivul în atingerea obiectivelor legate de Mecanismul de Cooperare și Verificare (MCV).

"N-am niciun fel de semne de întrebare, în acest moment, cum că Parlamentul n-ar veni în întâmpinarea noastră și nu ar susține tot ceea ce noi ne-am angajat că facem pentru atingerea acestor obiective. Iar lucrurile astea vor fi văzute în perioada imediat următoare", a afirmat șeful Executivului.

De asemenea, Grindeanu a subliniat că atingerea obiectivelor legate de MCV nu depinde doar de Guvern, ci și de celelalte instituții.

"Nu doar de mine depinde și de Guvernul pe care-l conduc, ci și de celelalte instituții (...) Am detaliat astăzi (în întâlnirea cu Timmermans — n.r.) ce avem de gând să facem, (...) pentru a atinge toate acele obiective, obiective care nu sunt doar un scop în sine pentru a înlătura MCV, ci sunt bune pentru întreaga societate, astfel încât să intrăm pe un drum absolut normal și pe acel proces ireversibil", a mai afirmat Grindeanu.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Ce știe Fukuyama? / „Un colaps mult mai mare al Rusiei se va dezvălui în zilele următoare”

2 Înlăturarea lui Putin de la putere este deja pregătită, spun serviciile secrete ucrainene

3 VIDEO Europa se pregătește de război? Un tren plin cu tancuri se poloneze se îndreaptă spre graniță

4 Familia de interlopi Kalu, tatăl și fiii care spărgeau dinții cu ciocanul de șnițele, în urmărire

5 „Am elimina toate trupele rusești din Ucraina și toate navele lor din Marea Neagră”. Un general american dezvăluie cum ar răspunde NATO dacă Putin va …