Grupul de Comunicare Strategică: 35 de persoane se află în carantină; pentru 10.771 a fost instituită auto-izolarea la domiciliu

Grupul de Comunicare Strategică: 35 de persoane se află în carantină; pentru 10.771 a fost instituită auto-izolarea la domiciliu

Un număr de 35 de persoane se află în carantină instituţionalizată, iar pentru 10.771 a fost instituită auto-izolarea la domiciliu, a informat, miercuri, Grupul de Comunicare Strategică.

Potrivit sursei citate, până în prezent au fost prelevate şi analizate 579 de probe ale persoanelor care au sosit în România din zone afectate de infecţia cu COVID-19 ori persoane care au intrat în contact cu pacienţi confirmaţi cu acest virus. Dintre acestea, 573 au ieşit cu rezultat negativ, adică persoanele de la care au fost prelevate mostrele analizate nu sunt infectate cu virusul.

"În prezent, la nivel naţional, au fost confirmate 6 cazuri de persoane infectate cu COVID-19, ultimele două cazuri fiind diagnosticate în cursul zilei de astăzi, 4 martie. Toate cele 5 persoane care sunt internate în centrele specializate de tratare a bolilor infecţioase au o stare de sănătate stabilă, iar evoluţia lor medicală este permanent monitorizată", afirmă aceeaşi sursă.

Miercuri, la sediul Ministerului Afacerilor Interne a avut loc şedinţa Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă, pentru analizarea situaţiei privind cazurile confirmate de infecţie cu noul coronavirus, dar şi pentru dispunerea măsurilor necesare pentru combaterea răspândirii virusului.

"Astfel, a fost emisă Hotărârea CNSSU prin care au fost aprobate scenariile de evoluţie a infecţiei cu noul coronavirus (COVID-19) şi măsurile de răspuns necesare. De asemenea, au fost analizate cazurile apărute în ţara noastră, modul de acţiune pentru tratarea persoanelor confirmate cu noul coronavirus, precum şi metodele de izolare a persoanelor care au intrat în contact cu acestea", afirmă aceeaşi sursă.

Cetăţenii care doresc informaţii despre situaţiile legate de COVID - 19 pot apela numărul 0800800358. De asemenea, cetăţenii români din străinătate pot solicita amănunte la numărul de telefon: +4021.320.20.20. La aceste linii telefonice pot fi solicitate informaţii despre modul în care se manifestă virusul, modalităţi de prevenire a îmbolnăvirii şi alte detalii legate de conduita preventivă. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia