Guvern: Absolvenții cu media 10 la examenele naționale din 2016 vor primi stimulente financiare

Guvern: Absolvenții cu media 10 la examenele naționale din 2016 vor primi stimulente financiare

Absolvenții care au obținut media 10 la examenele naționale din acest an, Evaluare națională și Bacalaureat, vor primi stimulente financiare, potrivit unei hotărâri adoptate în ședința de miercuri a Executivului.

"Absolvenții care au obținut media 10 la Evaluarea națională și la examenul de Bacalaureat vor primi stimulente financiare, în semn de apreciere față de performanțele realizate. Potrivit unei hotărâri adoptate astăzi de Guvern, stimulentele sunt în valoare de 1.000 de lei pentru fiecare absolvent care a obținut media 10 la Evaluarea națională pentru clasa a VIII-a, respectiv de 3.000 de lei pentru fiecare absolvent de liceu care a obținut media 10 la examenul național de Bacalaureat 2016", se arată într-un comunicat al Guvernului.

Sursa citată precizează că, în 2016, un număr de 86 de absolvenți de clasa a XII-a au obținut media 10 la examenul de Bacalaureat sesiunea iunie — iulie, iar 253 de absolvenți de clasa a VIII-a au obținut media 10 la Evaluarea națională.

"Susținerea tinerilor capabili de performanțe școlare înalte reprezintă o parte integrantă a politicilor educaționale promovate de Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice", se mai arată în comunicatul citat.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

2 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

3 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

4 VIDEO Unde o fi plecat așa intempestiv Nicușor Dan?

5 Un articol despre ce se întâmplă în India...