Guvern: Aproape 3 milioane de lei, alocate pentru persoanele disponibilizate de la Complexul Energetic Oltenia

Guvernul a aprobat, joi, alocarea sumei de 2.975.000 de lei din bugetul asigurărilor pentru șomaj pe anul 2016 pentru plata venitului lunar de completare de care beneficiază persoanele disponibilizate de la Societatea Complexul Energetic Oltenia - SA.

Executivul a decis alocarea acestei sume în baza planului de disponibilizare revizuit, se arată în hotărârea Guvernului, care a fost publicată joi în Monitorul Oficial.

Pe 24 august, Guvernul decisese alocarea a 12.364.000 lei pentru plata venitului lunar de completare pentru 2.000 de persoane ce urmau să fie disponibilizate în acest an de la CE Oltenia.

Prin noua hotărâre de Guvern s-a modificat HG 588/2016 (publicată în Monitorul Oficial din 29 august), în sensul aprobării sumei de 2.975.000 lei din bugetul asigurărilor pentru șomaj pentru 2016 (în loc de 12.364.000 lei), ce se va aloca pentru plata venitului lunar de completare pentru un număr de 802 persoane disponibilizate din cadrul CE Oltenia (în loc de 2.000 de persoane disponibilizate), se arată în nota de fundamentare a proiectului de act normativ, care a fost publicată pe site-ul Ministerului Energiei.

Conform documentului citat, inițial se estimase că implementarea măsurilor de restructurare, în 2016, vor avea drept consecință încetarea raporturilor de muncă pentru 2.000 de salariați. Ulterior, planul de disponibilizare 2016-2017 a fost revizuit, avându-se în vedere atât prevederile contractului colectiv de muncă, dar și influența unor factori interni sau externi asupra ipotezelor care au stat la baza măsurilor de restructurare, se mai arată în nota de fundamentare.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Bătăuş pus la pământ dintr-o singură mişcare de un poliţist. Intervenţia a durat câteva secunde

2 Viktor Orban / Vom îzbândi. Vom face mare Bazinul Carpatic. Vestul ne-a violat granițele și ne-a lăsat pradă co…

3 Psihologă / Relația sexuală normală de care vorbește CTP-ul este aia în care bărbatului i se rupe dacă femeia s…

4 ALERTĂ Zece polițiști bucureșteni, infectați cu coronavirus. Sediul instituției ar putea fi relocat

5 Marcel Vela, despre a treia etapă de relaxare: Vor fi multe surprize plăcute. Cu siguranță vor fi bine primite…

recomandări

Te ia DNA: Mihai Mohaci

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Reîncepe 'Dosarele X'! Iată trailerul