Guvernatoarea prefecturii Tokyo neagă orice intenţie de anulare a Jocurilor Olimpice 2020

Guvernatoarea prefecturii Tokyo neagă orice intenţie de anulare a Jocurilor Olimpice 2020

Guvernatoarea prefecturii Tokyo, Yuriko Koike, a negat vineri categoric orice intenţie de anulare a viitoarelor Jocuri Olimpice de vară, din cauza epidemiei de coronavirus izbucnită în China şi care afectează mai multe ţări, printre care şi Japonia, informează EFE.

"Nu există niciun fapt care să indice acest lucru. Vreau să dezmint", a declarat în cursul unei conferinţe de presă doamna Koike, una dintre principalele figuri legate de pregătirile olimpice, în legătură cu zvonurile pe această temă, care au circulat în ultimele zile.

Yuriko Koike a evocat această temă la câteva ore după ce guvernul Japoniei a anunţat decizia sa de a interzice intrarea în ţară a persoanelor în cazul cărora se confirmă că sunt infectate cu noul coronavirus, apărut în oraşul chinez Wuhan.

Epidemia de coronavirus a afectat 14 persoane în Japonia, potrivit ultimului bilanţ oficial, în timp ce în China sunt aproape 10.000 de persoane infectate şi 213 de decese înregistrate.

China este ţara care trimite cel mai mare număr de turişti în Japonia şi majoritatea cazurilor detectate în această ţară au fost cetăţeni chinezi care trăiesc în Japonia sau au venit ca turişti în ultimele săptămâni.

În cursul conferinţei sale de presă, Koike a subliniat eforturile depuse de Japonia pentru a preveni noi infecţii cu coronavirus şi a reamintit că joi Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a declarat urgenţă internaţională din cauza creşterii rapide a numărului de persoane infectate.

"Comitetul de organizare Tokyo-2020 ia măsuri ca răspuns la declaraţia OMS (...). În orice caz, avem deja o echipă specială pentru a ne putea pregăti în vederea riscurilor posibile, astfel încât totul să fie în siguranţă", a adăugat doamna Koike.

Chestionată încă o dată în legătură cu zvonurile legate de Olimpiada din această vară, guvernatoarea a dezminţit din nou şi a adăugat că "guvernul de la Tokyo nu a avut nicio discuţie şi nicio indicaţie din partea Comitetului Internaţional Olimpic cu privire la acest subiect".

Yuriko Koike a reamintit, totodată, că organizatorii Jocurilor Olimpice au depăşit şi alte probleme anterioare, precum căldura estivală la datele prevăzute, care a dus la mutarea curselor de maraton în oraşul Sapporo, din nordul arhipelagului nipon.

Marţea trecută, după ce primele cazuri de coronavirus au apărut în Japonia, comitetul de organizare Tokyo 2020 a publicat o declaraţie generică, în care a precizat că va "colabora cu părţile implicate, care vor examina cu atenţie orice incidenţă a maladiilor infecţioase". "Vom examina toate contramăsurile care ar putea fi necesare cu organizaţiile relevante", potrivit comunicatului.
AGERRPES (AS/autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Ţenea, editor online: Ady Ivaşcu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Urmează „îngroparea” definitivă a lui Băsescu?

2 VIDEO Priviți, primele imagini cu „dihăniile” americane HIMARS în acțiune în Ucraina!

3 Nu, nu este un desen de bășcălie! Armata belarusă desfășoară în zonele de frontieră tancuri false din lemn!

4 Cum a eliminat o capră din Ucraina 40 de soldați ruși

5 ULTIMA ORĂ Disensiuni la vârful Ucrainei? / Zelenski vrea să-l demită pe șeful serviciului de spionaj, Ivan Bakanov, cu care este prieten din copilărie