Guvernul a acordat cetăţenia română luptătorilor ruşi Zurab Kapraev şi Nikolai Okhlopkov

Guvernul a acordat cetăţenia română luptătorilor ruşi Zurab Kapraev şi Nikolai Okhlopkov

Executivul a aprobat, marţi, prin Hotărâre de Guvern, acordarea cetăţeniei române luptătorilor ruşi Zurab Kapraev (21 de ani) şi Nikolai Okhlopkov (22 de ani), se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Tineretului şi Sportului remis AGERPRES.

"Prin două HG, Executivul a aprobat acordarea cetăţeniei române sportivilor ruşi Zurab Kapraev şi Nikolai Okhlopkov, doi dintre cei mai buni luptători la nivel mondial. Aceştia vor fi integraţi imediat în pregătirile lotului naţional de lupte şi sunt cotaţi cu şanse considerabile pentru obţinerea unor medalii olimpice la JO de la Tokyo 2020", se arată în comunicatul citat.

Ministrul Tineretului şi Sportului, Ioana Bran, a declarat că îşi doreşte ca sportivii să concureze la Campionatele Mondiale de lupte Under 23 care se vor desfăşura la Bucureşti. "Doresc să le spun bun venit în lotul nostru naţional şi abia aştept să-i vedem la prima lor competiţie majoră concurând pentru România, şi anume la Campionatele Mondiale U23 din luna noiembrie, chiar la Bucureşti", a afirmat Ioana Bran. 

Cei doi sportivi s-au aflat în primele trei locuri la ultima ediţie a naţionalelor Rusiei, la stilul lupte libere. Zurab Kapraev concurează la 70 de kilograme, iar Nikolai Okhlopkov la 57 de kilograme.

Federaţia Română de Lupte a ajuns la cinci sportivi naturalizaţi după ce în 20 aprilie 2016 primiseră cetăţenia română Albert Saritov (Rusia), Kateryna Sassa (Ucraina) şi Kateryna Zhydachevska (Ucraina). Dintre aceştia, Albert Saritov a fost singurul care a reprezentat România la Jocurile Olimpice de vară de la Rio de Janeiro 2016, unde a obţinut bronzul la 97 kg, prima medalie olimpică a FRL după 24 de ani.
AGERPRES (AS-autor: Marius Ţone, editor: Mircea Lazaroniu, editor online: Anda Badea)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Noi amănunte picante

2 Amănunte picante rău! / Androneasca, la pușcărie? / Costoiu a turnat-o pe „mami Cati” în fața judecătorilor!

3 Dezvăluiri despre Antene, Radu Tudor și servicii...

4 „Și mie îmi place p...a ta, ador sexul oral și fanteziile sexuale”

5 Ceas de 180.000 de dolari! / L-o avea de la interlopul care-și permitea să-i zică „curvă”?