Guvernul a decis înăsprirea sancțiunilor aplicate în cazul furnizării de date false privind produsele biocide

Guvernul a decis înăsprirea sancțiunilor aplicate în cazul furnizării de date false privind produsele biocide

Guvernul a decis miercuri înăsprirea sancțiunilor în cazul celor care furnizează date false privind conținutul și concentrația biocidelor, inclusiv amenzi cuprinse între 35.000 și 50.000 de lei.

"Având în vedere aceste consecințe grave care se pot produce în zona biocidelor, s-a considerat necesară înăsprirea regimurilor pedepselor aplicate în cazul declarațiilor de date false și de asemenea introducerea unor noi contravenții, adică considerarea ca o contravenție nerespectarea conținutului declarației pe proprie răspundere privind conținutul de substanță activă. (...) S-a pus mai multă claritate în ceea ce privește separarea faptelor care constituie contravenție față de cele care constituie infracțiune. (...) S-a introdus un nou punct într-un articol care spune în felul următor: nerespectarea declarației pe propria răspundere în ceea ce privește conținutul și concentrația substanței active — și acest punct specificat ca atare este introdus la partea de contravenție — și, în același timp, se propune o amendă între 35.000 și 50.000 de lei, cu un anumit amendament, și anume dacă rămâne la nivelul de contravenție și fapta respectivă nu se califică drept infracțiune", a explicat purtătorul de cuvânt al Guvernului Dan Suciu, la Palatul Victoria.

El a adăugat că hotărârea de guvern era absolut necesară, întrucât pe baza acesteia se poate emite apoi o modificare a Ordinului privind plasarea pe piață a produselor biocide care presupune două analize de laborator acreditate în momentul în care se intră pe piață.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…