Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Guvernul Dăncilă TACE! Ungaria continuă să pompeze bani în afacerile din județele cu populație maghiară din România.

Guvernul Dăncilă TACE! Ungaria continuă să pompeze bani în afacerile din județele cu populație maghiară din România. Guvernul Ungariei va finanţa 66 de mari proiecte de investiţii în județele Harghita, Covasna și Mureș cu 73 milioane de euro în cadrul programului de dezvoltare economică a Ţinutului Secuiesc, transmite MTI, citând UDMR.

Coordonatorul proiectelor este Fundaţia Pro Economica, o entitate maghiară finanțată direct de guvernul Viktor Orban și condusă de Monika Kozma, membru UDMR.

G4Media.ro a scris în 2018 că proiectele sunt alocate doar IMM-urilor care transmit proiecte în limba maghiară. Printre beneficiarii finanțării din trecut s-a numărat și un lider PSD local – Vasile Gliga, șeful PSD Mureș.

Guvernul Dăncilă nu a avut nici o reacție față de modul în care guvernul Ungariei a devenit un jucător activ în economia României, în ciuda acuzațiilor că finanțarea este discriminatorie.

Mai mult, prim-ministrul ungar Viktor Orbán declarase în octombrie 2018 că programul de dezvoltare economică se desfăşoară în România cu acordul statului român, iar negocierile politice necesare în acest sens au fost desfăşurate de reprezentanţii locali ai minorităţii maghiare, transmite MTI.

Ministerul de Externe susține că a atenționat Budapesta, dar până acum nici o autoritate a statului român nu a comunicat public pe acest subiect. Reamintim că guvernul maghiar este tot mai implicat în Transilvania, alocând sume uriașe pentru controlul presei de limba maghiară, pentru proiecte economice, culturale, sociale și religioase ale cetățenilor români de etnie maghiară. Mai mult: în 2014, un oficial al Ambasadei Ungariei la București dezvăluia un plan al guvernului Orban pentru cumpărarea de terenuri agricole in Transilvania.

Galerie foto și documenteTrimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Cine sunt marii masoni din Ministerul de Interne

2 Avortul ratat Victor Ponta a făcut ieri 47 de ani. Cornelia Naum, mamă: „Nu am vrut să țin sarcina, cînd eram …

3 Tic-tac! MISTERUL schimbării prenumelui Rodica în Viorica Nica al actualei Viorica Vasilica Dăncilă va fi eluc…

4 VIDEO Femei plimbate în lesă prin centrul Timișoarei

5 Gata, îl scot din țară! Încă un infractor va scăpa nepedepsit! Mario Iorgulescu va fi transferat la o clinică …

recomandări

Te ia DNA: Marian Pirnea

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Să mergi cu bicicleta pe sfoară în Alpi necesită ceva curaj