Guvernul Dăncilă TACE! Ungaria continuă să pompeze bani în afacerile din județele cu populație maghiară din România.

Guvernul Dăncilă TACE! Ungaria continuă să pompeze bani în afacerile din județele cu populație maghiară din România.

Guvernul Dăncilă TACE! Ungaria continuă să pompeze bani în afacerile din județele cu populație maghiară din România. Guvernul Ungariei va finanţa 66 de mari proiecte de investiţii în județele Harghita, Covasna și Mureș cu 73 milioane de euro în cadrul programului de dezvoltare economică a Ţinutului Secuiesc, transmite MTI, citând UDMR.

Coordonatorul proiectelor este Fundaţia Pro Economica, o entitate maghiară finanțată direct de guvernul Viktor Orban și condusă de Monika Kozma, membru UDMR.

G4Media.ro a scris în 2018 că proiectele sunt alocate doar IMM-urilor care transmit proiecte în limba maghiară. Printre beneficiarii finanțării din trecut s-a numărat și un lider PSD local – Vasile Gliga, șeful PSD Mureș.

Guvernul Dăncilă nu a avut nici o reacție față de modul în care guvernul Ungariei a devenit un jucător activ în economia României, în ciuda acuzațiilor că finanțarea este discriminatorie.

Mai mult, prim-ministrul ungar Viktor Orbán declarase în octombrie 2018 că programul de dezvoltare economică se desfăşoară în România cu acordul statului român, iar negocierile politice necesare în acest sens au fost desfăşurate de reprezentanţii locali ai minorităţii maghiare, transmite MTI.

Ministerul de Externe susține că a atenționat Budapesta, dar până acum nici o autoritate a statului român nu a comunicat public pe acest subiect. Reamintim că guvernul maghiar este tot mai implicat în Transilvania, alocând sume uriașe pentru controlul presei de limba maghiară, pentru proiecte economice, culturale, sociale și religioase ale cetățenilor români de etnie maghiară. Mai mult: în 2014, un oficial al Ambasadei Ungariei la București dezvăluia un plan al guvernului Orban pentru cumpărarea de terenuri agricole in Transilvania.


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Rău a ajuns băbăcioiu'! / „Însoțitoarea” și-a pus telefonul pe burta lui Țiriac, la plajă, la Mamaia!

2 „Uite cum o frec pentru tine, aici trebuia să fie gura ta” a ajuns consilier la BNR, coleg cu Dăncilă

3 Un dom de căldură, cu temperaturi de 45 grade Celsius, va pârjoli România și sud-estul Europei

4 Tânăr măcelărit de membrii unuia dintre cele mai sângeroase clanuri de lângă București

5 Citiți! / Când ăștia au bătut cu pumnul în masă, președintele României a întors o lege care le strica ploile...