Guvernul Orban își pune și neoprotestanții în cap. După ce conflictul BOR - Guvern PNL a atins cote fără precedent

Guvernul Orban își pune și neoprotestanții în cap. După ce conflictul BOR - Guvern PNL a atins cote fără precedent

Viorel Iuga, președinte al Uniunii Bisericilor Creștine Baptiste din România şi secretar general al Alianţei Evanghelice din România, face apel la crendioşii tuturor cultelor să se unească pentru a lupta împotriva îngrădirii libertăţii religioase, în contextul interdicţiilor de la praznicul Sfintei Parascheva, "Dacă autoritățile din România au curajul să interzică un mod de închinare al cultului majoritar al țării, de ce credeți că se vor sfii să ne interzică mâine ceva nouă, cultelor minoritare?", afirmă pastorul.

Viorel Iuga cheamă credincioşii la o unitate în rugăciune şi în acţiune legală împotriva oricărui abuz şi pentru păstrarea libertăţilor religioase.

 

"În fiecare an pe 14 octombrie, credincioşii ortodocşi o sărbătoresc pe Sfânta Paraschiva. Anul acesta, cu durere în suflet, mulți credincioși ortodocși o sărbătoresc în mod diferit.

 

În mod natural în baza convingerilor religioase, creștinii evanghelici se împart în două categorii. Unii, puțini la număr, se bucură, iar cei mai mulți rămân indiferenți.

Nu comentez aici convingerile teologice pe care, în cazul meu, cei mai mulți le cunoașteți. Vreau doar să vă atrag atenția că din perspectiva cetățeanului în zilele acestea, noi, credincioșii evanghelici din România ar trebui să ne ridicăm mari semne de întrebare și să înălțăm către Dumnezeu măcar o rugăciune fierbinte. Dacă autoritățile din România au curajul să interzică un mod de închinare al cultului majoritar al țării, de ce credeți că se va sfii să ne interzică mâine ceva nouă, cultelor minoritare?

Fraților, România a intrat foarte repede într-o etapă la care sigur nu ne-am așteptat. Terenul pierdut nu se mai câștigă cu ușurință. Dacă nu ne unim și nu luptăm în rugăciune și legal pentru oprirea oricărui abuz și pentru păstrarea libertăților sociale, vom regreta. Este adevărat, credincioșilor autentici le mai rămâne ajutorul Mântuitorului, al Domnului nostru Isus Cristos. Să întărim relația noastră cu El, să rămânem în Adevăr și să trăim în ascultare deplină de El", afirmă pastorul Viorel Iuga.


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...