Hai să vedem ce sânge în instalație are noua majoritate din CNA/Cocinele lui Ghiță și Voiculescu ar trebui puse la respect, să aibă soarta OTV

Hai să vedem ce sânge în instalație are noua majoritate din CNA/Cocinele lui Ghiță și Voiculescu ar trebui puse la respect, să aibă soarta OTV

Hai să vedem ce sânge în instalație are noua majoritate din CNA/Cocinele lui Ghiță și Voiculescu ar trebui puse la respect, să aibă soarta OTV.

Marti vor fi validati noii membri ai Consiliului National al Audiovizualului. Cei patru noi membri, reprezentand PNL, USRPLUS, Guvernul si Presedintia, vor schimba balanta de putere in CNA, astfel incat aceasta institutie nu va mai putea proteja derapajele de la Antena 3 si Romania TV.

La CNA vor fi numiti patru noi membri ai Consiliului: doi de catre Parlament (PNL si USR-PLUS), unul de catre Guvern si unul de catre Administratia Prezidentiala.

USR PLUS a anuntat, la inceputul lunii martie, ca il propune pe Mircea Toma, presedintele ActiveWatch, pentru pozitia de membru CNA. Mircea Toma este presedintele ActiveWatch, organizatia care actioneaza pentru protectia drepturilor omului, militand pentru comunicarea libera in interes public.

ActiveWatch a sesizat, anul trecut, de mai multe ori CNA in legatura cu emisiunile manipulatoare de la Antena 3 si Romania TV.

In septembrie 2020, ActiveWatch a sesizat CNA in legatura cu o emisiune a lui Mihai Gadea in care ”Nicusor Dan a fost anchetat, judecat si executat, fara sa fie audiat, intr-un stil de mult consacrat de Antena 3 (si copiat cu mai putin succes de alte televiziuni de trib)”.

In noiembrie 2020, ActiveWatch a sesizat din nou CNA in legatura cu urmatoarele burtiere de la Romania TV: „Artist umplut de sange de tortionarii COVID”, „Dana Budeanu, scandal cu ministrul Educatiei”, „Ce pregatesc neomarxistii in Romania, ancheta soc”.

„In opinia noastra, aceste abateri de la legislatia audiovizuala si de la conduita profesionala depasesc cadrul libertatii de exprimare si, in lipsa unor sanctiuni prompte si proportionale, risca sa afecteze nu doar contextul medical exceptional, ci si ordinea sociala fragilizata in ultimii ani de senzationalism si de stiri false”, se afirma in sesizare.

PNL l-a propus pe Ionel Palar, fost deputat de Bacau, pentru pozitia de membru al CNA.

Din partea Guvernului, propunerea este ca Valentin Jucan sa fie membru al CNA. El a fost purtator de cuvant al Consiliului Judetean Cluj, fiind sustinut de Alin Tise. Jucan a mai fost membru al CNA in perioada 2012 – 2018.

Presedintia merge din nou cu Dorina Rusu, care este deja membra a CNA. Rusu a propus cele mai mari amenzi pentru Romania TV si Antena 3, insa a fost blocata de fiecare data de majoritatea pro-PSD.



Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”