Halep primește lămuriri din partea ITIA: De ce s-a cerut, din nou, amânarea audierilor în cazul de dopaj

Halep primește lămuriri din partea ITIA: De ce s-a cerut, din nou, amânarea audierilor în cazul de dopaj

Simona Halep (31 de ani, 34 WTA) suferă acum, însă măcar a primit o lecție importantă, după modul în care s-a derulat cazul ei de dopaj. Concret, constănțeanca a descoperit că tăcerea, mai ales dacă e prelungită, nu aduce nimic bun. Adică, ceea ce Adevărul a semnalat, oferind argumente solide, încă din octombrie 2022!

În ultima perioadă, după ce a fost „invizibilă“ vreo 7 luni, „Simo“ a început să vorbească ferm despre această poveste cu Roxadustat, care a tras-o pe linie moarte din august 2022. Mai întâi, a fost interviul din aprilie. Apoi, reacția fermă pe care a avut-o, vineri seară, în lumina ultimelor evenimente, în acest caz.

Iar luni, când s-a cerut, oficial, amânarea audierilor - ar fi trebuit să aibă loc, la finalul lunii mai - Halep a atacat această mutare printr-o postare furibundă. Această reacție a româncei a forțat oferirea unei exeplicații date de Agenția Internațională de Integritate a Tenisului (ITIA). Vorbim despre forul care a solicitat încă o amânare a audierilor, a treia! Gsp.ro a descoperit această explicație, care a apărut în publicația britanică, „Express“.

Iată ce spune ITIA, după ultimul atac lansat de Halep: „Am propus ca ambele acuze (n.r. – de dopaj pentru consum de Roxadustat și nereguli cu pașaportul biologic) să fie analizate într-o singură audiere, astfel încât să evităm mai multe sesiuni, în acest sens. Pentru a reuși acest lucru, vrem ca toate părțile implicate (inclusiv tribunalul independent) să aibă timp suficient pentru a aduna date și probe legate de ultimul caz (n.r. – cel cu pașaportul biologic). Finalmente, decizia amânării audierilor va fi luată de tribunalul independent. Doamna Halep are, de asemenea, posibilitatea de a-și prezenta punctul de vedere în fața acestui tribunal independent (n.r. – în ceea ce privește decizia amânării audierilor)“.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Lupta pentru Marea Neagră nu s-a încheiat

2 Rareș Bogdan, mesaj în miez de noapte!

3 Fostul slugoi al Elenei Udrea și-a cumpărat o vilă de 352 de metri pătrați în Belgia

4 Se retrag „Piedonii”? / De două zile sunt mucles...

5 Judecați voi...