Halep, victima propriului succes: Ipoteză șocantă lansată de fostul ministru al Sporturilor

Halep, victima propriului succes: Ipoteză șocantă lansată de fostul ministru al Sporturilor

Sunt interese mari la mijloc“, e o replică ironică, devenită celebră în pandemie și aruncată celor care erau catalogați drept adepți ai teoriilor conspiraționiste. Nici n-a mai contat că, ulterior, unele din acele teorii s-au cam adeverit.

Simona Halep este implicată într-un scandal uriaș FOTO Profimedia

Aceeași replică e folosită acum, periodic, în cazul de dopaj în care e implicată Simona Halep (31 de ani, 52 WTA) de peste 8 luni. Fiindcă și aici, apar tot mai multe personaje care susțin că românca a fost, de fapt, o victimă. De pildă, la finalul lunii mai, Firicel Tomai, primul antrenor al Simonei, a apărut la TVR Info și a spus, răspicat, că Halep a fost prinsă la mijloc într-un scandal cu implicații majore pentru industria suplimentelor nutritive. Tomai s-a referit la faptul că avocații româncei spun că Roxadustat a ajuns în organismul sportivei, după ce „Simo“ a luat un supliment contaminat.

Sunt interese foarte mari aici, e o întreagă industrie (n.r. – a suplimentelor sportive) și, de aceea, trebuie să iasă un final credibil pentru toată lumea. Pe ei, nu-i interesează de noi, nu-i interesează de România, nici de Simona și nici de Mouratoglou, așa cum e el, o persoană influentă. Ei au legile lor și se protejează pe ei, pe imaginea lor. Deciziile lor trebuie să fie credibile. Dacă ei comit o singură greșeală și arată lipsă de credibilitate, s-a terminat!“, a spus Firicel Tomai la emisiunea „Info Sport“.

O idee similară a fost exprimată apoi de Ilie Năstase (76 de ani), care a insistat că Halep e o victimă dintr-un alt punct de vedere: „Simona trebuia să se grăbească la început, pentru că apoi au tocat-o. Cu cât o lungești, cu atât o să aștepte mai mult ca să poată să joace tenis din nou. Se tergiversează pentru că e româncă! Simona trebuie să stea la mână unora care decid și care nu sunt prea corecți“.

Acum, același tip de discurs a fost adoptat de Georgiu Gingăraș (64 de ani), care a condus Ministerul Sporturilor, între 2001 și 2003. În dialog cu „Gazeta Sporturilor“, Gingăraș a făcut niște afirmații bulversante, spunând că Halep a fost trasă pe linie moartă, deoarece deranja prin rezultatele ei mult prea bune!

Simona avea momente în care răsturna totul și juca foarte bine și momente când făcea niște meciuri mai slabe. Dar eu cred că deranja foarte mult, la un moment dat. Capitalismul presupune concurență. Te înlătură prin orice metode. Ce, credeți că le convine unora să ai campioni, să câștigi? Sunt bani mulți la mijloc. Suntem mici. Cine știe? Au prins momentul și au zis: <<Hai, bă, s-o mai liniștim, că ne încurcă socotelile>>. Mai ales că Halep nu e o persoană pe care să o vezi că ar fi făcut performanță prin dopaj. E o fată care a muncit extraordinar de mult, cu fizicul pe care l-a avut... Ba chiar a făcut și sacrificii, cu operații la sâni și așa mai departe. Deci, cu atât mai mult nu și-ar fi permis ea să ia o pastiluță ca să-i facă bine. Nu cred!“, a spus fostul ministru al Sporturilor.

ANAD spune că Simona a fost tratată exemplar

Declarațiile date de Georgiu Gingăraș sunt în contrast total cu cele oferite de Gabriela Andreiașu pentru Eurosport România. Fiindcă omul care conduce Agenția Națională Antidoping (ANAD) a explicat că, în cadrul audierilor de la Londra, Simona a avut parte de un tratament exemplar!

Fiecare parte a avut dreptul să-și aducă experți, martori din diferite domenii științifice, atât pe parte analitică, biologi, biochimiști, hematologi, dar și pe partea juridică. Putem să vă spunem doar că ambele părți, dar și arbitrii au avut o atitudine ireproșabilă, au dat dovadă de profesionalism, independență și totul a fost gestionat într-un mod extraordinar. Așteptăm un termen de minimum 14 zile, deoarece așa stipulează regulamentul Sport Resolutions și cel al ITIA (n.r. - Agenția Internațională de Integritate a Tenisului)“, a explicat Andreiașu.

Dacă acest termen se va respecta, înseamnă că Halep va afla decizia, în acest caz de dopaj, în jurul datei de 12-14 iulie.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat