Handbal feminin: Gyori Audi ETO KC, prima finalistă a Ligii Campionilor, după 26-20 cu Buducnost

Handbal feminin: Gyori Audi ETO KC, prima finalistă a Ligii Campionilor, după 26-20 cu Buducnost

Echipa maghiară Gyori Audi ETO KC s-a calificat, sâmbătă, în finala Ligii Campionilor la handbal feminin, după ce a învins formația muntenegreană Buducnost Podgorica cu scorul de 26-20 (12-9), în Papp Laszlo Sportarena din Budapesta, în prima semifinală a turneului Final4.

* Mai multe imagini pe AGERPRES FOTO

Echipa din Gyor a obținut o victorie meritată, fără emoții, în fața unei formații care a părut depășită de miza meciului. De la Buducnost doar interul stânga român Cristina Neagu, cea mai bună jucătoare a lumii în 2016, și Katarina Bulatovic s-au ridicat la nivelul acestui meci.

Gyor, finalistă anul trecut și câștigătoare în 2013 și 2014, a dominat meciul de la un capăt la altul și a condus confortabil pe tabela de marcaj. Meciul a fost arbitrat de româncele Năstase și Stancu.

În finala de duminică, Gyor, echipă antrenată de spaniolul Ambros Martin, selecționerul naționalei României, o va întâlni pe învingătoarea dintre CSM București, deținătoarea trofeului, și RK Vardar Skopje (meci programat sâmbătă, de la 18,45, ora României).

La ediția de anul trecut, CSM București a dispus în semifinale de Vardar cu 27-21, iar Gyori Audi ETO KC s-a impus la limită în duelul cu Buducnost, 21-20. În finala mică, Vardar a trecut de Buducnost cu 30-28, iar CSM București a câștigat trofeul, după ce a învins-o pe Gyori Audi ETO KC cu 29-26, după prelungiri și aruncările de departajare.

În prima semifinală de sâmbătă au evoluat echipele:
Buducnost: Darly Zoqbi de Paula, Anastasia Babovic, Marta Batinovic — Dijana Ujkic, Cristina Neagu (7 goluri), Djurdjina Jaukovic (2), Matea Pletikosic, Vanesa Agovic, Dragana Cvijic (2), Neli Irman, Katarina Bulatovic (6), Ivona Pavicevic, Ema Ramusovic (1), Biljana Novovic (1), Kinga Achruk (1), Itana Grbic. Antrenor: Dragan Adzic.
Gyor: Eva Kiss, Kari Aalvik Grimsboe — Jana Knedlikova, Julia Harsfalvi (1), Nora Mork (1), Dorina Korsos, Anita Gorbicz (9), Eduarda Amorim Taleska (4), Zsuzsanna Tomori (1), Cornelia Nycke Groot (5), Yvette Broch (3), Bernadett Bodi (2). Antrenor: Ambros Martin.

Au arbitrat româncele Cristina Năstase și Simona Raluca Stancu, delegat EHF a fost Carmen Manchado Lopez (Spania), iar delegat EHF pentru arbitri a fost Paivi Mitrunen (Finlanda).

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...