Handbal feminin: Norvegia și Olanda, adversare în semifinalele Campionatului Mondial

Handbal feminin: Norvegia și Olanda, adversare în semifinalele Campionatului Mondial

Norvegia și Olanda vor fi adversare în semifinalele Campionatului Mondial de handbal feminin Germania, o reeditare a finalei ediției din 2015.

Norvegia, campioana mondială en titre, a surclasat cu 34-17 Rusia, campioana olimpică, în sferturi, în timp ce vicecampioana mondială Olanda a trecut de Cehia cu 30-26.

Norvegia și-a luat revanșa în fața rusoaicelor, victorioase cu 38-37 după prelungiri în semifinalele olimpice. Scandinavele aveau deja șapte goluri avans la pauză (15-8), iar în final diferența a fost de 17 goluri. Nora Moerk a marcat 9 goluri, Stine Oftedal 8, Veronica Kristiansen 5, Amanda Kurtovic (CSM București) 3 etc. Portarul Katrine Lunde, cu 16 mingi parate (55%), a fost una dintre cele mai bune jucătoare de pe teren. Kocetova (5 goluri) și Makeeva (4) s-au remarcat de la învinse.

Olanda, vicecampioană europeană anul trecut și locul 4 la JO 2016, a condus Cehia cu 7-1, dar la pauză diferența de pe tabelă era de doar un gol, 17-16. Batavele conduceau tot la limită cu șase minute înainte de final, 27-26 (54), dar au marcat ultimele trei goluri ale meciului. MVP-ul echipei antrenate de Helle Thomsen (CSM București) a fost Lois Abbingh (ex-HCM Baia Mare), cu 14 goluri. Iveta Luzumova a reușit 11 goluri pentru Cehia, iar Marketa Jerabkova 7.

Semifinalele Norvegia — Olanda (18,30, ora României) și Franța — Suedia (21,30) vor avea loc vineri, iar finala și meciul pentru bronz sunt programate duminică.

AGERPRES (autor: Mihai Țenea, editor: Mihai Dragomir)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”