Handbal feminin: Per Johansson (CSM Bucureşti) - Nu am fost la 100%, dar am fost foarte aproape

Handbal feminin: Per Johansson (CSM Bucureşti) - Nu am fost la 100%, dar am fost foarte aproape

Antrenorul suedez Per Johansson s-a arătat mulţumit de prestaţia echipei CSM Bucureşti în meciul tur cu Metz (34-21) din sferturile Ligii Campionilor la handbal feminin şi a afirmat că echipa a fost aproape de potenţialul ei maxim.

''Sunt extrem de mulţumit cu totul. Nu am fost la 100% dar am fost foarte aproape şi fanii au creat în Sala Polivalentă o seară magică pentru noi. Am avut ceva probleme la începutul meciului, când Ana Gros a tras foarte bine la poartă, dar am făcut faza de atac foarte bine în prima repriză. Important pentru noi era să-i dăm goluri Marinei Rajcic, iar noi când am schimbat portarul, Jelena Grubisic a fost excepţională. La pauză, le-am cerut jucătoarelor să-şi menţină concentrarea, am început să blocăm tot mai mult zona semicercului, am jucat mai avansat şi mai agresiv. Oricine a intrat pe teren şi-a făcut treaba foarte bine aşa că sunt mândru şi onorat de toţi cei care au fost azi în sală. Pentru Metz a fost un meci dur, dar ne aşteptăm la un meci foarte greu şi în Franţa. A fost un meci bun, dar fanii au fost extraordinari. Sunt fericit că oamenii din România au arătat echipei atâta pasiune şi dragoste. Echipa a arătat de asemenea pasiune şi dragoste în inimi. Potenţialul echipei este şi mai mare'', a declarat Johansson după meciul din Sala Polivalentă din Capitală.

Antrenorul scandinav a adăugat că echipa bucureşteană trebuie să abordeze la victorie şi meciul retur din Franţa şi încă nu poate vorbi de calificarea în Final Four: ''În primul rând mai avem de disputat un meci în Franţa, nu putem vorbi încă de Final Four, dar dacă vom juca la fel celelalte echipe din Final Four vor trebui să joace excepţional ca să ne bată. Poate că o asemenea zi nu se repetă prea des, dar de luni trebuie să începem să ne pregătim pentru că avem nevoie de meciuri bune, iar jocul din deplasare cu Metz este o bună oportunitate pentru noi. Ar fi stupid să nu ne fructificăm şansa la Metz. Desigur 14 goluri sunt multe, dar pentru mine este următorul joc, e un meci dificil şi mergem să învingem, nu să ne protejăm. Dacă începi să te protejezi căderea este foarte rapidă. Aşa că vom merge să învingem, nimic altceva''.

Gnonsiane Niombla, autoare a două goluri pentru CSM Bucureşti: ''Sunt foarte fericită , am luptat mult pentru această victorie. Nu mă aşteptam la o asemenea diferenţă, dar cu ajutorul fanilor am făcut un meci mare şi am obţinut o mare victorie. Ultimele trei meciuri au fost dificile, dar ne vom odihni puţin şi ne aşteaptă un meci nou la Metz''.

Emmanuel Mayonnade, antrenorul lui Metz: ''Felicitări echipei CSM Bucureşti care a făcut un meci aproape perfect. Sunt trist în această seară, pentru mine, pentru echipă. Am crezut că am pregătit bine meciul. Am avut câteva soluţii în faza de atac la începutul meciului, când Ana Gros ne-a permis să rămânem în meci. Apoi spre finalul primei reprize totul a început să fie complicat pentru noi. Am ajuns la de la o diferenţă de un gol la 6 după prima repriză. Am încercat să revenim progresiv în repriza secundă, să jucăm mai avansat, dar în această seară au fost puţine lucruri care ne-au reuşit. Ne rămân încă 60 de minute la Metz de joc, dar returul se anunţă complicat. Avem mult de muncă''.

Ana Gros, golghetera lui Metz cu 9 goluri: ''De departe e cel mai prost meci al nostru din acest sezon. Dar nu putem renunţa, în aceste zile totul este posibil în handbal. Încă mai avem de jucat 60 de minute şi vom face totul pentru a oferi o evoluţie mult mai bună duminica viitoare pe teren propriu şi cumva să reparăm jocul de azi. Să fim mai bune şi să învăţăm din acest meci, victoria şi înfrângerea fac parte din joc''.


AGERPRES/(editor Teodor Ciobanu, editor online: Adrian Dădârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?