Handbal feminin: SCM Craiova, calificarea dramatică în grupele Cupei EHF

Handbal feminin: SCM Craiova, calificarea dramatică în grupele Cupei EHF

SCM Craiova, deţinătoarea trofeului, s-a calificat dramatic în grupele Cupei EHF la handbal feminin, duminică seara, după ce a învins formaţia germană Borussia Dortmund cu scorul de 19-18 (10-9), în Bănie, în manşa secundă din turul al treilea preliminar al competiţiei.

SCM Craiova se impusese şi în primul meci, cu 19-17.

Echipa antrenată de George Burcea, care se confruntă în ultima vreme cu probleme de lot din cauza accidentărilor, a evoluat bine în prima repriză, în care a condus cu 3-1, 4-2, 7-5, 8-7, intrând la pauză cu avantaj de un gol, 10-9.

SCM Craiova a condus în partea a doua cu 12-10, dar au urmat patru goluri la rând ale Borussiei, care în turul anterior a eliminat-o pe HC Zalău. Echipa germană a condus şi la trei goluri, 15-12, dar SCM Craiova a revenit a restabilit egalitatea şi a reuşit să smulgă victoria pe final, 19-18.

Pentru gazde au marcat Cristina Zamfir 5 goluri, Jelena Trifunovic 4, Elena Gjeorgjievska 3, Zeljka Nikolic 3, Timea Tătar 2, Patricia Vizitiu 1, Ana-Maria Tănăsie 1.

Golurile echipei din Dortmund au fost reuşite de Svenja Huber 5, Alina Grijseels 3, Harma van Kreij 3, Johanna Maria Stockschlaeder 3, Karoline Muller 2, Hildigunnur Einarsdottir 1, Anne Muller 1.

Au arbitrat bulgarii Gheorghi Doicinov şi Iulian Goreţov, iar delegat EHF a fost croatul Tihomir Kasunic.
AGERPRES (editor: Mihai Ţenea, editor online: Daniela Juncu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

3 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

4 VIDEO Unde o fi plecat așa intempestiv Nicușor Dan?

5 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei