Handbal masculin: Dinamo a învins-o pe Wisla Plock şi e lider în Grupa D a Ligii Campionilor

Handbal masculin: Dinamo a învins-o pe Wisla Plock şi e lider în Grupa D a Ligii Campionilor

Dinamo Bucureşti a învins formaţia poloneză Orlen Wisla Plock cu scorul de 24-21 (13-10), duminică, în Sala Dinamo, şi a urcat pe primul loc în Grupa D a Ligii Campionilor la handbal masculin.

Dinamo a început foarte bine şi a condus cu 4-0 şi 8-2, dar polonezii au revenit şi joc şi s-au apropiat la doar două goluri, 10-8. Campioana României a avut cinci goluri în plus pe tabelă, 13-8, dar la pauză scorul a fost de 13-10.

În repriza secundă, Dinamo s-a desprins la opt goluri, 22-14, dar la 23-15 a fost o scădere dramatică în jocul echipei din Şoseaua Ştefan cel Mare, care a avut mai multe greşeli, atacuri ratate şi o dublă eliminare, astfel că polonezii s-au apropiat la 23-20, perioadă în care au ratat şi două aruncări de la 7 metri. Dinamo a reuşit să gestioneze bine finalul de meci şi a obţinut o victorie cu 24-21, ratând şi o aruncare de la 7 metri ultimul său atac.

Amine Bannour a fost cel mai bun marcator al dinamoviştilor, cu 7 goluri. Celelalte goluri au fost înscrise de Ante Kuduz 4, Nicuşor Negru 4, Kamel Alouini 3, Răzvan Gavriloaia 2, Seyed Mousavi 2, Vitali Komogorov 1, Andras Szasz 1.

Pentru Wisla, internaţionalul român Dan Racoţea a marcat două goluri, dar a fost descalificat pentru trei eliminări în min. 42. Celelalte goluri ale oaspeţilor au fost reuşite de Igor Zabic 5, Lovro Mihic 4, Michal Daszek 4, Jose De Toledo 3, Renato Sulic 1, Przemyslaw Krajewski 1, Ignacio Moya Florido 1.

Au arbitrat francezii Stevann Pichon şi Laurent Reveret, iar delegat EHF a fost macedoneanul Marjan Nacevski.

În alt meci jucat duminică, Elverum Handball (Norvegia) a dispus cu 28-27 de echipa finlandeză Riihimeen Cocks.

Dinamo, după trei victorii consecutive, a urcat pe primul loc, cu 8 puncte, urmată de Abanca Ademar Leon, 7 p, Orlen Wisla Plock, 6 p, Elverum Handball, 6 p, Riihimaen Cocks, 5 p, Wacker Thun, 1 p.

Dinamo va juca următorul meci pe 3 noiembrie, în deplasare cu Wisla. AGERPRES (editor: Mihai Ţenea, editor online: Adrian Dădârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa o fi?

4 VIDEO București 2024...

5 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...