Harghita: Primarul Korodi Attila anunţă un buget record pentru municipiul Miercurea Ciuc

Harghita: Primarul Korodi Attila anunţă un buget record pentru municipiul Miercurea Ciuc

Primarul municipiului Miercurea Ciuc, Korodi Attila, a anunţat, luni, că bugetul local va fi, în 2022, unul record, peste jumătate din acesta urmând să fie alocat proiectelor de dezvoltare.

"În 2022 avem un buget de mărime record pentru municipiul Miercurea Ciuc. Dar asta nu înseamnă că este un element pozitiv sau negativ, efectiv este un fapt. Un fapt care derivă din necesitatea de investiţii pe care le are oraşul, cât şi funcţionarea instituţiilor şi a programelor pe care le sprijinim şi le ducem într-un an", a declarat Korodi Attila, într-o conferinţă de presă.

Acesta a explicat că bugetul ce urmează să fie votat va fi de 276 milioane lei, în contextul în care anul trecut a fost de 240 de milioane de lei.

"Ceea ce este important (...), menţinem cota de 58% alocată pentru dezvoltare din acest buget. Asta înseamnă că 160 de milioane lei se duc către investiţii şi 116 milioane lei se duc către cheltuieli curente", a explicat primarul.

Acesta a ţinut să sublinieze că grila de salarizare a rămas neschimbată din decembrie 2020, dar anvelopa salarială ar putea să crească, prin angajări de personal la Poliţia Locală.

Primarul a prezentat proiectele de investiţii care urmează să fie implementate, cum ar fi proiectul de mobilitate urbană, investiţiile în sălile de sport, în realizarea de sisteme de apă şi canalizare în două zone periurbane sau programul de reabilitare termică a blocurilor de locuit.

Totodată, primarul a precizat că se vor face şi achiziţii de terenuri, după care se începe procedura realizării unui centru pentru vârstnici şi se vor solicita fonduri guvernamentale pentru construirea unei noi instituţii şcolare.

De asemenea, municipalitatea se pregăteşte pentru depunerea de proiecte în cadrul Programului 'Anghel Saligny'.

Korodi Attila a prezentat şi bugetele instituţiilor culturale, dar şi fondurile alocate pentru programe sportive, sociale sau pentru cele dedicate cultelor religioase.

De asemenea, edilul a anunţat organizarea a patru noi festivaluri în oraş, care vor avea rolul de atrage fonduri în bugetul local, dar şi de "a aduce prestigiu oraşului şi comunităţii".

Bugetul pe 2022 va fi votat în cadrul unei şedinţe a Consiliului Local Miercurea Ciuc, programată în data de 10 februarie. AGERPRES / (A, AS - autor: Gina Ştefan, editor: Marius Frăţilă, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro