Harghita: SJU Miercurea Ciuc a primit 1.000 de cutii Favipiravir Meditop, din partea Guvernului Ungariei

Harghita: SJU Miercurea Ciuc a primit 1.000 de cutii Favipiravir Meditop, din partea Guvernului Ungariei

Spitalul Judeţean de Urgenţă Miercurea Ciuc a primit, joi, din partea Guvernului Ungariei, 1.000 de cutii Favipiravir Meditop, medicament folosit pentru pacienţii bolnavi de COVID-19.

Într-o postare pe pagina de Facebook a spitalului se arată că medicamentele au fost donate managerului spitalului, dr. Konrád Judit, de către consulul general al Ungariei la Miercurea Ciuc, Tóth László.

Potrivit sursei citate, medicamentele fac parte dintr-o donaţie care a mai inclus şi cinci aparate de ventilaţie mecanică mobile, oferite săptămâna trecută de preşedintele Parlamentului Ungariei, Kövér László.

"Sperăm că aceste medicamente vor ajuta vindecarea bolnavilor din regiune", a declarat consulul Tóth László, citat în postarea menţionată.

Acesta a mulţumit personalului spitalului pentru munca depusă şi a îndemnat la vaccinare împotriva SARS-CoV-2.

Managerul spitalului, dr. Konrád Judit, a precizat că jumătate din medicamente vor putea fi folosite, la nevoie, de celelalte spitale din judeţ.

Dr. Konrád a vorbit, la rândul său, despre importanţa vaccinării, punctând faptul că 88 la sută din pacienţii cu COVID-19, îngrijiţi joi în spital, nu sunt vaccinaţi, iar dintre cei aflaţi în stare gravă aproape nimeni nu este imunizat.

"Sperăm că, văzând situaţia actuală, mai mulţi vor recunoaşte importanţa vaccinării", a conchis managerul SJU Miercurea Ciuc. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „E bine că se odihnește. Mi-a furat 23 de milioane de euro de sub nas!” / Oana Zăvoranu, dezvăluiri despre milia…

2 DOCUMENT Cine sunt VIP-urile din cinematografie acuzate de DIICOT / Soțul Loredanei Groza, Andrei Boncea de la S…

3 Mesaje din acestea ar trebui puse în toată țara...

4 Video viral

5 Gelu Tofan, „regele anvelopelor”, a murit retras în satul său natal, refuzând să lupte cu cancerul. Avea 61 de…