Harghita: Viktor Orban spune că împărtășește din ideile lui Donald Trump privind stoparea terorismului

Harghita: Viktor Orban spune că împărtășește din ideile lui Donald Trump privind stoparea terorismului

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a declarat sâmbătă, la Universitatea de Vară de la Băile Tușnad, că împărtășește câteva dintre ideile lui Donald Trump, candidatul republican la președinția Statelor Unite ale Americii, privind măsurile pentru stoparea terorismului, care ar putea fi preluate și implementate în Europa.

Orban a spus că "nu este omul de campanie a lui Donald Trump" și nu credea niciodată că îi va împărtăși opiniile, dar ascultându-l este de acord că unele măsuri enunțate de acesta ar putea fi o soluție pentru redobândirea siguranței Europei.

Premierul Ungariei consideră că este nevoie de crearea unor servicii secrete puternice, care să colaboreze, dar și de oprirea politicii de exportare a democrației în țările din care provin migranții.

"Eu nu sunt omul de campanie a lui Donald Trump, (...) nu aș fi crezut niciodată că vreodată se va naște în capul meu ideea că dintre oferte el ar fi cea mai bună soluție. (...) Zicea că în America trebuie creat cel mai bun serviciu secret din lume. În Europa de asta e nevoie pentru siguranța noastră. Cele mai bune servicii secrete, care să colaboreze. (...) A doua, zice Trump, trebuie să oprim politica exportării democrației. Nu aș fi putut să zic mai bine nici eu", a declarat Viktor Orban, potrivit traducerii asigurate de organizatori.

În context, el a spus că este nevoie de stabilitate în Turcia, pentru că, în caz contrar, toate problemele grave de acolo vor veni în Europa.

"Dacă mă întrebați care este cea mai mare așteptare a ungurilor vizavi de Turcia, pe primul loc spunem stabilitatea. Deși nu e indiferentă situația de acolo și a drepturilor umane. Țară care vrea să intre în UE. Însă, în totalitatea ei, din punctul de vedere al vieții de azi, cel mai important este ca Turcia să rămână stabilă. Dacă devine și ea instabilă, apoi toate problemele grave din Turcia vin în Europa Occidentală", a susținut Orban.

Premierul Ungariei a opinat că există premisa, având în vedere creșterea populației, ca un nou val de migranți spre Europa să vină din Africa, iar acest lucru va reprezenta un pericol pentru continentul nostru.

"Trebuie să ne oțelim voința, trebuie să construim frontiere, garduri, trebuie să oprim oameni care să intre ilegal, apărarea noastră cu animale de pluș și cu flori nu se poate", a afirmat Viktor Orban.

AGERPRES/(A, AS — autori: Gina Ștefan, Oana Mălina Negrea, editor: Andreea Rotaru)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale